Wednesday, September 9, 2009

::Umar admitt ward::08092009::

Sayang umi dh bangun...nape sayang penat ye...bile aku angkat je umar dari tido tgk umar dh muntah susu ngan darah..umar ni suke tido meniarap..allah aku panik gile time tu..aku kejutkan hubby...'sayang bangun umar muntah darah ni'...yang aku tau nangis je la...tp aku tgk umar xnangis malah die senyum siap borak lg...nape ni syang?8.00pg terus gerak g az zahrah...yang aku xleh tahan bile umar kne ambik darah..dapat aku rasekan kesakitan tu..yela umar kecik lg,baru sebulan lebih...Doc zaidi kan ni kene admitt ward gak...coz belum ade kes mcm ni lg..

Sampai kat ward umar kene check lg ngan doc nik rose pakar kanak2...Doc nik rose ambik sekali lg sample darah umar..kne cucuk lg anak aku..kali ni tangan belah kanan lak...yela nak masuk air lg...aku ngan hubby nangis je..kesian kat umar..

Still senyum je...

Bile aku tanye doc,doc kate die pun xtau kenape...eemmmm...'maybe saluran makanan umar luka...xpe kite tunggu result darah dulu"kate doc nik rose.then kite tgk dulu najis umar mcm ne..kalo najis die hitam maybe abdomen dalaman umar rosak @ luka...Ya allah anak aku...Hati ibu mana yg xrisau bile tgk anaknye mcm tu...ya allah kau sihatkanla tubuh badan anak ku...


Kesan darah di baju & napkin Umar..

Doc kate umar kene wat ultra sound esok (090909)di KPJ kajang...takut hati & limpah umar rosak...Doc kate umar kene puasa start kol 8.30pg - 10.30pg..alahh kesiannye die..sib baik umar xmeragam nak nyusu..Kol 10pg kami gerak dari az zahrah naik ambulans,merasa gak la naik ambulans siap bunyi lg...wahh teruja jap..umar siap cari ape bunyi tu...hehehe.Sampai je KPJ terus wat ultra sound,aku tanye doc,doc kate alhamdulillah umar xde pape...Sume ok...ya allah...Alhamdulillah anak aku sihat..

Nangis bile nak nyusu je..
Baiknye pose..hehehe
Abis je wat ultra sound kami balik ke az zahrah semula..kalinye ambulans xkuarkan bunyi lak..hehehe...Staff nurse yg follow kami g KPJ td bg report kat Doc nik Rose.Alhamdulillah doc nik rose kate umar xde pape..Abdomen & darah umar sume ok..kuman pun xde dalam darah..Alhamdulillah...Sayang ummi sihat..So umar dah boleh balik umah...

kesiannye...sakit ye sayang....
So umar kene datang az zahrah 150909 utk follow up lg...So ummi yg baru start keje 140909 cuti lg la 150909 tu...hehehehe...Ummi sentiasa doakan anak ummi sihat dan dilindungi allah...amin...

**Nasib baik ade insurans UNIKL,kalo x...xtau la...G gomen la nmpaknye..hehehe






































4 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah..
anakanda umar sht..
insya allah bln dpn m.long nana lik, kte jmpe k..

Jasfyra said...

sian umar..
sib baik xde apa2

UnCLe pEt.. said...

sbr ek malia..
hrp2 ankanda umar sehat2 slalu.. ameen..

syaf_alia said...

mak long nana : alhamdulillah umar sihat...raya ni mak long xbalik ke?

jasfyra: alhamdulillah...

uncle pet: aminn...

:: AMWAY ::

- TENTANG AMWAY -   AMWAY adalah syarikat jualan langsung No. 1 di dunia, menurut Direct Selling News Global 100*. Beroperasi di l...