Blog Widget by LinkWithin

Friday, April 5, 2013

Cara-cara masuk ke dalam tupperware

salam...

Ok para penonton semua, hari ini saya akan ajar anda bagaimana nak masukkan diri anda ke dalam bekas tupperware ye.. Sila perhatikan betul-betul ye...Tiada siaran ulangan ye para penonton!!!


Ok mula-mula ambil bekas tupperware ye...Anda boleh park kat area mana anda nak ye...
 


 Kalo masuk macam ni tak muat kan???? Kite cuba lagi ye...


 ok nampak kan...Mula-mula kita masukkan kedua dua belah kaki kita ke dalam bekas ni ye..(oh kedua-dua kaki ku muat masuk kedalam bekas ni,ada chan ni!!!)


 kemudian kita cuba cari posisi yang betul-betul muatkan muntut kita ke dalam bekas ni..



Kalo tak boleh kita cuba posisi lain lak.. Pastu try duduk boleh ke tidak muntut kita parking dalam bekas ni..(Eh boleh sangat ni)
 

Ok pelahan-lahan kita duduk ye..Takut nanti terbalik ke belakang lak...Ok posisi macam ni kurang selesa sikit..kita ubah kedudukan lagi ye..( isshhh besar muntut kite ni)
 

Aaarrhhhggg  baru selesa... Muat- muat je kan???
 


Ok cuba kita pandang kiri dan kanan...eeemmmm tak jatuh pun...sangat selesa di dalamnya..(Eh malu la kite ummi ambil gambar kite)
 


Ok esya smile kat kawan-kawan sume!!!! no no no...jgn buat muka macam tu...
 

 sila scroll dibawah lagi...apa akan jadi!!!mari kite tengok sape yang kena...


"

"

"

"

"

"

"


"

"

"

"

"

"

"
dan lagi...

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

"

TAADDAAAA....


"

"

"

"

"

"

"


Okeh....ummi tolong alehkan saya di tempat lain pulak ye...Saya sangat selesa duduk didalam bekasnya....Ok kawan-kawan sume,bekas ni tupperware ni kite pinjam dari ayah kite tau...Kalo tak ada bekas tupperware kat umah soh la mak kawan-kawan beli ye...

 Ok smile...




** Anak makin membesar makin banyak dia belajar....

Sunday, March 24, 2013

Project lollipop Boboiboy

Assalamualaikum...

Semalam (Ahad) dah janji ngan umar nak buat lollipop oreo.... Ummi pergi la kedai yummies kat bangi nak cari barang.. Sebelum tu tanya umar nak gambar ape? Die kata nak umar nak boboiboy.... Tp boboiboy kat yummies tak menarik perhatian ummi,tp ummi beli je la dari tak ade kan... Coklat pun ummi tgk tinggal fav strawberry & apple je.. Kalo nak milk chocolate compaun tu ada yang saiz besar je.. So ummi beli je fav strawberry...Fav strawberry ni sedap tau... kalo pernah makan Chocolate zip perisa strawberry, macam tulah rasa chocolate boboiboy dak umar ni..Sedap sangat...betul tak tipu... Aisyah pun makan setengah ye...  boleh tgk kat sini ye Masam Manis

 Inila brand chcolate yg ummi guna tu...ni white chocolate tau bukan strawberry tp macam ni la bentuk die..









TAADDDAAAAAAAA!!!!!!


Ini lah chocolate lollipop oreo strawberry tu... sorry la ummi malas nak buang chocolate yang tepi2 tu...sayang la.. 





** saya budak baru belajar...

Saturday, March 23, 2013

Tekak oh tekak

Tajuk entry petang ni pasal tekak oh tekak.... Kenapa entry pasal tekak oh tekak sbb tekak oh tekak nak makan mcm2... Tekak oh tekak ngada2 lah ko ni tekak oh tekak... Tekak oh tekak!!!!
Pavlova yang ku bikin sendiri & Love letter yang tekak oh tekak boleh telan..

Tuesday, March 19, 2013

Umar @ Little Caplihs


Salam...

Alhamdulillah Umar Aisy Hamzah dah sekolah tadika seusia 4thn di Little Caliphs Sungai Merab,Bangi... Alhamdulillah Umar dah pandai membaca..Di Little Caliphs mereka gunakan sistem pembelajaran Bacalah Anakku..Sangat pantas & cepat anak2 membaca...

Nanti Abang Umar boleh ajar Adik Esya baca ye!!!! Pukul 7.30pagi umar mesti dah bangun mandi nak ke sekolah...Macam seronok je die nak pi sekolah..Bila tanya "best ke kat sekolah? Best ummi...tak taula apa yang bestnya...hehehe... Layan kan aje la..



                                                                       
Layan je la pic Umar ni..



















~~ Us ~~

 Salam semua...Dah lama tak update blog ni... Alhamdulillah anak2 makin membesar dan sihat semuanya.. 

Umar Aisy Hamzah pun dah besar, dah sekolah tadika pun.. Ni pic terbaru Umar Aisy Hamzah...Nanti ummi update pic Umar kat sekolah tadika..


Umar Aisy Hamzah with teabag @ warta,bangi..


Ni pulak si Aisyah Umaira...Comel ummi yang comel,manja dan si lasak...suka sangat memanjat...Diam tak diam dah 1thn 2 bulan si Aisyah ni... 

Aisyah Umaira 1thn 2bln


Ni diantara pic kami sekeluarga..layan je la...