Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, August 15, 2012

Salam Lebaran 2012

Dalam kerendahan hati,
Ada ketinggian budi,
Dalam kemiskinan harta
Ada kekayaan jiwa,
Dalam kelembutan lidah ada juga keterlanjuran kata,
Dalam gurau & senda tentu ada khilaf & dosa.
MOHON AMPUN & MAAF DI ATAS SEGALANYA…
Selamat Hari Raya Aidilfitri..Moga silaturahim diberkati Allah…



Kepulangan keluarga paling dinanti,
Dakapan rindu menyambut pertemuan,
Habuan raya bersama dikongsi,
Berkat rezeki melimpah ditangan..

Thursday, January 12, 2012

:: Kelahiran Ke 2 Aisyah Umaira ::

Salam u olls.....



Dah lama xupdate blog since preggy...Ni nak perkenalkan baby ke 2 kami Aisyah Umaira adik Umar Aisy Hamzah...Umar jgn cakap la sukanye camne...Asik nak sayang adik je...Sayang geram2 lak tu...


Kali ni ummi decide bersalin kat Hospital Serdang...Nape kat hospital serdang????Alamak???Ummi buat maternity check up kat Az Zahrah & Klinik kesihatan...masuk je minggu ke 36 buat scan kat Klinik Kesihatan doc cakap placenta (uri) kat bawah...Type 4 doc kate...alamak risaunye ummi...Abisla ni kene operate la jawabnye...Doc klinik kesihatan salak buat surat soh refer ke hospital serdang..So,buat la appointment kat hospital serdang..Confrm mmg uri kat bawah tp type 2 la pulak...Doc trus buat surat kene admit la nampaknye kat hospital serdang...10 hari ko ummi kat hospital serdang dr 18-27/12/11...Boring ummi kat sana...Nak tunggu due lama lg..18/1/12 due nye...Tp date utk operate doc dah bagi 4/1/12...Nape doc bagi date operate?Sebabnye Uri tu kat bawah time doc decide soh operate..

Dah admit tu xleh kuar lah nampaknye...Doc tak bagi kuar sebab takut bleading..Wedding my kazen pun tak dapat pergi...sedihnye...27/12 pagi scan alhamdulillah doc rames kate uri dah naik type 1 tp doc kate kalo uri tu naik lg 3cm tu lg cantiklah...27/12 petang doc rames kate dh boleh balik..Alhamdulillah lega rasenye...Tp Doc ade pesan kalo bleading kene datang hospital balik..

Masin betullah mulut doc ni...28/12 mlm tu ummi bleading fresh blood lg...So,pergi la Hospital Serdang..Sampai sana masuk bilik PAC doc check,buat CTG utk baby semua...Doc seluk dh bukak 1cm..Doc kate ni tanda2 nak bersalin...So,awak boleh balik...Errmmmm balik je la...Nurse tu kate "dik kalo sakit turun darah banyak datang balik ye" ok....Dari 18/12 /11 sampai 3/1/12 darah still turun lg tp x sakit2 pun..turun darah je..bile tanye mak,mak kate ko ni kembar darah kot..

4/1/12 tengah malam dalam kol 1.30am dah mula sakit2...Eh ni sakit perut nak berak ke sakit nak beranak ni?????Tp ummi berak2 la time tu..Bukan berak keras tp berak lembut la...hehehe....Ni bukan sakit perut,ni contraction nak bersalin ni..15mnt...10mt...5mnt..eh boleh jadi ni...kol 5.30am baru kejut hubby n mak...kol 5.45am terus pi Hospital Serdang sampai Hospital jam 6.15am..Wahhh lengang giler pagi tu...Biasenye ramai org..Ummi terus masuk bilik PAC doc check dah bukak 4cm...Cam biasela prosedure dorg buat CTG scan babyla..Nurse soh tukar baju tukar la..jalan pun dh bongkok2 time tu sakitnye ya amat..Hanya allah saja yg tahu sakit ummi time tu...Mengeliat2 jgn cakap la..hanya mulut terkumat kamit membace selawat,bace la surah ape yg dpt...Nak naik ke atas katil balik trus air ketuban pecah..Doc air ketuban pecah...Doc check balik tgk dh bukak 9cm...YA allah cepat nye dh bukak 9cm..Trus nurse tolak ke LR..Padahal katil sebelah ummi dh lame sampai tp xmasuk lg ke LR..

6.35am kot nurse tolak ke LR...Wahhh baby nak kuar!!!!!Hubbyku masuk utk bagi semangat...PUsshhh...PuUSshshh...dngr suara hubby kate ah dah nmpak kepala baby..Puuussshh lg syang!!!! Bidan tu pun pussshhhh.....sikit je lg...


Tepat jam 6.47am lahirla baby girl kami ke dunia..Alhamdulillah date OPERATE bertukar menjadi date NORMAL..Syukur Alhamdulillah segala urusan ku diupermudahkan ALLAH swt..Baby girl diberi nama AISYAH UMAIRA seberat 2.67kg..

Tatapan buat semua.....


Saya lah Aisyah Umaira Binti Mohd Syafrul


Assalammualaikum aunty2 N Uncle2 sume

Diam bile dibedung


Abg umar Aisy N adik Aisyah Umaira


Suka Abg Umar dapat pangku Adik Aisyah..Ummi adik nangisla....




Sayang adik Aisyah..



Aisyah hari ke 7 telah dibotak kan..


Tenangnye bile ummi tgk Aisyah tido..




Terima kasih semua yg mendoakan ku dipermudahkan urusan ketika bersalin....Terima kasih juga kpd Doc N Staff nurse memberi layanan baik sepanjang aku di WARD 5E & WARD 8B..TQ semua!!!!!