Blog Widget by LinkWithin

Saturday, January 15, 2011

:: Pakej Sekali Keluar..Ponek acik ::

Uuwwwweeekkk!!!! uwuwweeekkkk!!!! pehal la pulak ngan aku ni??????adduuussss tibe2 la pulak muntah2...Bukan takat muntah2 je cerry berry pun ade sekali...pakej betul la...Mak oiii lambatnye nak balik baru kol 3.45ptg ni...15 kali muntah2 & 14 kali aku tercerry berry,penat dowwhhh badan mak ni..Dah la toilet jauh nun hujung dunia...Bayangkan la dok opis dok depan toilet nun jauh dibelakang...Takkan la celah2 pasu bunga mak nak muntah kot...Opismate sume cakap ntah2 peknen kot...adduusss peknen cmni ke????kalo ye alhamdulillah!!!!
Ade yg kate kene food poisoning kot malia????eemmm ape yg aku makan ek????pagi b1st kat cafe roti canai..lunch hour balik umah mak makan nasi lauk ikan sardin je....Rasenye ape yg aku makan kawan2 kat opis pun makan gak...kat umah family aku pun makan gak...tp yg peliknye aku sorg je yg kene ni...Nasib ko la malia oiii...dah rezeki ko nak kene...ponek mak oii!!!!
Balik keje pun muntah2 lg...rehat jap kat umah mak...nasib baik la umah mak den ni dokek jo,soborang jalan jo la dari tompek kojo den tu...uuuu xleh tahan...kono poie klinik gak ni...decide ngan hubby moh la kito g Az Zahra bangi..Berdesup la keto laki den yg berplatkan BKM a.k.a BEKAM tu meluncur laju di jalan jenderam ke bangi...perrghhh sajak la pulak aku cite..hehehe..
Sampai je di Az Zahra Bangi,cam biasela isi borang..Pas isi je borang peerrgghhh lagi sekali die mencanak naik pulak...Ape lg cari toilet la...Pakej ko die kuar...Atas bawah kuar beb...korang pikir la ponek ko tak ponek tu dibuatnye...muntah ijau mak ni ha...cerry berry jgn ckp la samo gak ijau...dah xdo ape laie nak dikuarkan..
Sib baikla kat Az Zahra ni ade org kampung den kojo kek situ,kalo nak tunggu Q tu mak aiii mau mati mak kek situ agakee...
Acik:Napo malia???
Aku:Ntah la cik muntah2 & cerry berry la cik...
Acik:Jom g belakang...nah baring kat katil..jap acik panggil doc dulu..
Doc: Kenapa puan?
Aku: muntah2 & cerry berry doc..
Doc: Dah brp kali muntah2 & cerry berry?
Aku:muntah 15kali cerry berry 14kali doc..
Doc: Banyak nye? makan ape?ade makan kat luar ke?
Aku:xde..saya makan kat umah mak je..
Doc: Puan peknen kot?Bile last period?
Aku:Ntahla...last period 16/12/10...
Doc:OOO...arini 14/1/11..nak buat test x?
Aku:Xpela doc...awal lg..
Doc: kalo cmtu kite masuk kan air sebotol dulu ye..kalo xde kurang gak terpaksala warded ye..
Peerrghhh sakit betul penangan si jarum emas ni...ko telah membuatkan tangan ku sakit sioottt!!!!aadduuusss tolong la sakit!!!!2nd time kene masuk air ni..Time mak nak bersalin dulu xdela sakit cmni....kali ni pulak sakit nye...masuk air kol 7mlm sampai kol 11mlm..
Doc: Mcm mane malia,ade kurang x?
Aku: kurang la sikit tp badan saya still lemah lg la doc...
Doc: Malia nak warded x?
Aku: Xpe la doc,saya nak balik dulu..kalo berterusan gak saya datang balik..boleh kan doc??(belagak xnak warded...padahal aku malas nak warded kesian kat hero kecik tu)
Doc: ok..boleh..saya bg ubat je la..
Terdengar suara si kecik ku memanggil name ku...Ummmiii....ummmmiii....(sambil tangannye menepuk2 badanku...)Aku tgk MIL & FIL pun ade datang...Kesian lak aku tgk si kecik ku ni...MIL bawak umar balik dulu nanti ayah jemput umar..
Akibat aku kesejukan...ni la jadinye!!!!!! Dah mcm cite filem selubung!!!!Sojok mak oiii.....Terlena aku dibuatnye kat klinik ni,sambil menahan sakit ditangan...adduusss rase nak muntah lg la...Usung la botol air tu ke toilet sekali lg die kuar pakej....peerrghhhh!!!!! uiiittt air dah abis dah boleh balik ni...kol 11.15pm cmtu aku pun dibenarkan balik...
TQ doc...Jom Balik!!!!! walaupun badan terasa lemah dah la ujan kat luar pulak...preeeghhh patutla sojok!!!!
nota kaki lutut: sesungguhnye sakit itu adalah penghapus dosa!!!