Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, January 19, 2011

| Pas ummi,Umar lak |

Ummi nak....ummiiii nakk...eeemmmm jap ummi buatkan...Abis je susu dibotol...tibe2 terus terkeluar balik susu yg diminum umar...addduussss nape sayang?????Demam ke???? Tak pulak...Baru kol 2.45pg....Baru je tukar, muntah lg...Nape ni umar???? Sakit ke???? Nak menangis aku tgk umar muntah2 ni..5 6 kali gak la umar muntah2 tgh mlm tu...Berjaga la aku laki bini...Alamatnye esok tak keje la... Kol 8pg siap2 terus ke Az Zaharah Bangi...Peerrghhh ramainye orang sakit ari isnin ni!!!!!Adduuussss alamatnye mau kol 9++ la jawabnye nak jupe doc...

Me: Dik Doc Zaidi ade x???
Counter:Doc Zaidi masuk kol 9..
Me: ok..Saya jupe Doc Zaidi ye...Kalo die lambat sgt xkisah la Doc sape2 pun...janji pompuan...
Counter: ok...

Sementara tunggu no giliran umar isi minyak dulu...Uweeekkkk....adduusss lg sekali kat Klinik lak..Gelaba jap aku laki bini...masuk ni dah berapa kali tah umar muntah aku pun tak tau la...


Nurse: Adik Umar Aisy Hamzah...Kak Doc Zaidi xsampai lg..
Me: ok..tak pe la..Terima kasih

Dah explain kat Doc tu gumbang2...

Doc: Ok,kite masuk kan air dulu ye..
Me: Masuk air???eemmm.. ok
Nurse: Jom kite ke belakang..

Tibe merengek lak kawan tu..Mau tak merengek anak aku tu..Dah la katil tu aku yg tido time aku kene muntah2..kali ni umar lak dapat katil yg same ngan aku..hehehe...samela kite!!!!
Lepas tunggu 2 3 minit cmtu,nurse pun dtg utk cucuk umar masukkan air...Uuuuwwwaaaa...aduusss sakit telinga mak ni umar oii...

Nurse: Jap ye adik umar...Adik umar baik kan..(sambil tarik tangan kiri umar)
Umar: uuwwaa...uuwaaaa...Ummmii...Ummmmiii...
Nurse: Sikit je lg..
Umar: Ayaaahhh...adduuuhhh ayaahhh...
Me: Jap ye sakit...sikit je..(menitik gak la air mata aku ni)
Nurse: Tak dpt la urat adik umar ni...
Me: Urat x jupe ke?
Nurse: Tak..Kalo dah banyak kali muntah urat dah kecut..
Me:oooo...Doc Zaidi tak dtg lg ke??
Nurse: Ade...Ni pun nak soh mintak tlg Doc zaidi carikan urat utk masuk air..

Adduuusss....Kuatnye umar menangis.....iissshhhh...iissshhhh...sakitnye sayang...trus ayah angkat umar bwk g jln2 keluar...Alamak Doc Zaidi...

Doc Zaidi: Mane adik umar??
Me: Jap saya panggil kan..


Sekali lg tangan kanan umar lak dicucuk nye...addduusss sakitnye aku tgk...mane tak nye,ditekan nye tangan umar...Melalakla si umar tu...Last2 same gak citenye..Urat kecut sbb banyak muntah...So,Bukan 1 tp 2 ni ha kiri kanan tangan dicucuknye!!!!!!Kesian anak ummi...



Last2 Doc bagi ubat makan je...Eeemmm hampeh betul la...Kalo dah tau urat tu kecut tak yah la dicucuk lg..Ni tak nak gak cucuk...

OTW balik umar tido dgn nyenyaknye...Mane taknye,berperang ngan jarum + Doc lg...Tido lg bagus!!!!!

Semoge anak ummi cepat sembuhnye!!!!!


Nota kaki lutut:Berjangkit ngan ummi la ni!!!!!

1 comment:

Jasfyra said...

aritu pun jumpa doc zaidi gak..hahaha.yang zura pasan la kan, az-zahrah ni mmg suka admitted org masuk wad.pastu aritu dia ckp ada suspek appendix,dina pun sama dulu.sampai kena tahan wad..adoila...