Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, January 26, 2011

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

Join contest pic hitam putih lak kali ni....


Kali ni di tag oleh http://jasfyra.blogspot.com/
kalo korang minat nk joint,sila klik gambar kt atas

syarat2 :
1.okay macam biasa korang kena jadi follower blog ni
2.letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni
3.buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ?*ayat yang simple je tau!*
contoh : kalau saya menang , saya nak shawl banyak-banyak !
4.tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join !
5.tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011


p/s:okay sekali lagi nak bagitau korang , hadiah nya berupa rm100 dan korang pilih lah hadiah apa yang korang nak.. kalau nak nyatakan sebab kenapa korang nak sangat hadiah tu pun boleh , tak ada masalah ya..

ni la gambar yang dipertaruhkan...

Kalau la saya menang RM100 tu saya nak beli kompang utk si kecik saya ni..Tak delah malu nak pergi pungut tupperware kat rumah orang kahwin..Kalau tak seperti gambar diatasla buktinya..Kalau kompang sudah dibeli ibarat saya bawa duit RM100 kalau pergi kenduri kahwin..


tag 5 org untuk joint contest :

http://lynnhamzah.blogspot.com/
http://sinarraudah.blogspot.com/
http://thehasyims.blogspot.com/
http://norhidayahazman.blogspot.com/
http://uglynote.blogspot.com/

Sunday, January 23, 2011

:: Si bujang merajuk ::

Bile si bujang ummi & ayah merajuk peerrgghhh dok bawah kerusila,bawah meja la...senyap je tanpa suara tp lirikan matanye peerrghhh.....Tu la sape soh janji2 ngan si kecik ni...kan die dah merajuk...Ni ayah la ni!!!!!Janji lg ngan umar nak g main bola kat taman..Ni la xtvt 3 of us last wikend...G mane????g dataran nilai la..hehhehe..Bola wajib bawak tp bukan nak main bola sendiri sedap lg bola org kot..So si bujang ni sebat je bola sape kat atas padang tu...Jom layan Pic Umar Aisy ni..


Dah besar buah hati ummi n ayah ni...Ada je bende die nak buat...Cepat sangat merajuk kalo tak dapat ape yg die nak..ikut perangai ummi la ni!!!!

umar: ummi tinggi la layang2 tu...

ummi: senyum cepat...

Ummi: kite lumbe lari nak?

umar: ok jom!!!

ummi: mar aisy nak g mane? kate nak lumbe lari?

Umar: tak nak la wat penat je lari ngan ummi ni..

ummi: aadduuusss!!! terkene aje..

nota kaki lutut: janji kene tepati....

Thursday, January 20, 2011

::210111 half day ::

insya allah.....insya allahh.....(bunyi si peria mak la,ape lg)hehehehe

mak: malia....ape kne ngan umar ni...asik berak2 je...
ummi: berak2????? Dah byk kali ke???
mak: byk kali gak la...balik la jap...bawak umar g klinik...
ummi: ok...jap lia call syafrul...

Ummi:abg katne??
Abg: kat bangi lama...dah nak balik miat la ni...nape?
Ummi: cepatla ckit...umar asik berak2 je ni...nak bwk die g klinik..
Abg: ok..abg ambik umar dulu..
Ummi: ok..

alamak arini jumaat no Time off ok!!!!! so ape lg half day je la...sib baik half day kol 11.30pg...hubby sampai trus kuar & trus balik....

Semoga anak ummi cepat sembuh!!!!!


nota kaki lutut: umar cepat baik ye,t kite leh g jalan2...

Wednesday, January 19, 2011

| Pas ummi,Umar lak |

Ummi nak....ummiiii nakk...eeemmmm jap ummi buatkan...Abis je susu dibotol...tibe2 terus terkeluar balik susu yg diminum umar...addduussss nape sayang?????Demam ke???? Tak pulak...Baru kol 2.45pg....Baru je tukar, muntah lg...Nape ni umar???? Sakit ke???? Nak menangis aku tgk umar muntah2 ni..5 6 kali gak la umar muntah2 tgh mlm tu...Berjaga la aku laki bini...Alamatnye esok tak keje la... Kol 8pg siap2 terus ke Az Zaharah Bangi...Peerrghhh ramainye orang sakit ari isnin ni!!!!!Adduuussss alamatnye mau kol 9++ la jawabnye nak jupe doc...

Me: Dik Doc Zaidi ade x???
Counter:Doc Zaidi masuk kol 9..
Me: ok..Saya jupe Doc Zaidi ye...Kalo die lambat sgt xkisah la Doc sape2 pun...janji pompuan...
Counter: ok...

Sementara tunggu no giliran umar isi minyak dulu...Uweeekkkk....adduusss lg sekali kat Klinik lak..Gelaba jap aku laki bini...masuk ni dah berapa kali tah umar muntah aku pun tak tau la...


Nurse: Adik Umar Aisy Hamzah...Kak Doc Zaidi xsampai lg..
Me: ok..tak pe la..Terima kasih

Dah explain kat Doc tu gumbang2...

Doc: Ok,kite masuk kan air dulu ye..
Me: Masuk air???eemmm.. ok
Nurse: Jom kite ke belakang..

Tibe merengek lak kawan tu..Mau tak merengek anak aku tu..Dah la katil tu aku yg tido time aku kene muntah2..kali ni umar lak dapat katil yg same ngan aku..hehehe...samela kite!!!!
Lepas tunggu 2 3 minit cmtu,nurse pun dtg utk cucuk umar masukkan air...Uuuuwwwaaaa...aduusss sakit telinga mak ni umar oii...

Nurse: Jap ye adik umar...Adik umar baik kan..(sambil tarik tangan kiri umar)
Umar: uuwwaa...uuwaaaa...Ummmii...Ummmmiii...
Nurse: Sikit je lg..
Umar: Ayaaahhh...adduuuhhh ayaahhh...
Me: Jap ye sakit...sikit je..(menitik gak la air mata aku ni)
Nurse: Tak dpt la urat adik umar ni...
Me: Urat x jupe ke?
Nurse: Tak..Kalo dah banyak kali muntah urat dah kecut..
Me:oooo...Doc Zaidi tak dtg lg ke??
Nurse: Ade...Ni pun nak soh mintak tlg Doc zaidi carikan urat utk masuk air..

Adduuusss....Kuatnye umar menangis.....iissshhhh...iissshhhh...sakitnye sayang...trus ayah angkat umar bwk g jln2 keluar...Alamak Doc Zaidi...

Doc Zaidi: Mane adik umar??
Me: Jap saya panggil kan..


Sekali lg tangan kanan umar lak dicucuk nye...addduusss sakitnye aku tgk...mane tak nye,ditekan nye tangan umar...Melalakla si umar tu...Last2 same gak citenye..Urat kecut sbb banyak muntah...So,Bukan 1 tp 2 ni ha kiri kanan tangan dicucuknye!!!!!!Kesian anak ummi...



Last2 Doc bagi ubat makan je...Eeemmm hampeh betul la...Kalo dah tau urat tu kecut tak yah la dicucuk lg..Ni tak nak gak cucuk...

OTW balik umar tido dgn nyenyaknye...Mane taknye,berperang ngan jarum + Doc lg...Tido lg bagus!!!!!

Semoge anak ummi cepat sembuhnye!!!!!


Nota kaki lutut:Berjangkit ngan ummi la ni!!!!!

Saturday, January 15, 2011

:: Pakej Sekali Keluar..Ponek acik ::

Uuwwwweeekkk!!!! uwuwweeekkkk!!!! pehal la pulak ngan aku ni??????adduuussss tibe2 la pulak muntah2...Bukan takat muntah2 je cerry berry pun ade sekali...pakej betul la...Mak oiii lambatnye nak balik baru kol 3.45ptg ni...15 kali muntah2 & 14 kali aku tercerry berry,penat dowwhhh badan mak ni..Dah la toilet jauh nun hujung dunia...Bayangkan la dok opis dok depan toilet nun jauh dibelakang...Takkan la celah2 pasu bunga mak nak muntah kot...Opismate sume cakap ntah2 peknen kot...adduusss peknen cmni ke????kalo ye alhamdulillah!!!!
Ade yg kate kene food poisoning kot malia????eemmm ape yg aku makan ek????pagi b1st kat cafe roti canai..lunch hour balik umah mak makan nasi lauk ikan sardin je....Rasenye ape yg aku makan kawan2 kat opis pun makan gak...kat umah family aku pun makan gak...tp yg peliknye aku sorg je yg kene ni...Nasib ko la malia oiii...dah rezeki ko nak kene...ponek mak oii!!!!
Balik keje pun muntah2 lg...rehat jap kat umah mak...nasib baik la umah mak den ni dokek jo,soborang jalan jo la dari tompek kojo den tu...uuuu xleh tahan...kono poie klinik gak ni...decide ngan hubby moh la kito g Az Zahra bangi..Berdesup la keto laki den yg berplatkan BKM a.k.a BEKAM tu meluncur laju di jalan jenderam ke bangi...perrghhh sajak la pulak aku cite..hehehe..
Sampai je di Az Zahra Bangi,cam biasela isi borang..Pas isi je borang peerrgghhh lagi sekali die mencanak naik pulak...Ape lg cari toilet la...Pakej ko die kuar...Atas bawah kuar beb...korang pikir la ponek ko tak ponek tu dibuatnye...muntah ijau mak ni ha...cerry berry jgn ckp la samo gak ijau...dah xdo ape laie nak dikuarkan..
Sib baikla kat Az Zahra ni ade org kampung den kojo kek situ,kalo nak tunggu Q tu mak aiii mau mati mak kek situ agakee...
Acik:Napo malia???
Aku:Ntah la cik muntah2 & cerry berry la cik...
Acik:Jom g belakang...nah baring kat katil..jap acik panggil doc dulu..
Doc: Kenapa puan?
Aku: muntah2 & cerry berry doc..
Doc: Dah brp kali muntah2 & cerry berry?
Aku:muntah 15kali cerry berry 14kali doc..
Doc: Banyak nye? makan ape?ade makan kat luar ke?
Aku:xde..saya makan kat umah mak je..
Doc: Puan peknen kot?Bile last period?
Aku:Ntahla...last period 16/12/10...
Doc:OOO...arini 14/1/11..nak buat test x?
Aku:Xpela doc...awal lg..
Doc: kalo cmtu kite masuk kan air sebotol dulu ye..kalo xde kurang gak terpaksala warded ye..
Peerrghhh sakit betul penangan si jarum emas ni...ko telah membuatkan tangan ku sakit sioottt!!!!aadduuusss tolong la sakit!!!!2nd time kene masuk air ni..Time mak nak bersalin dulu xdela sakit cmni....kali ni pulak sakit nye...masuk air kol 7mlm sampai kol 11mlm..
Doc: Mcm mane malia,ade kurang x?
Aku: kurang la sikit tp badan saya still lemah lg la doc...
Doc: Malia nak warded x?
Aku: Xpe la doc,saya nak balik dulu..kalo berterusan gak saya datang balik..boleh kan doc??(belagak xnak warded...padahal aku malas nak warded kesian kat hero kecik tu)
Doc: ok..boleh..saya bg ubat je la..
Terdengar suara si kecik ku memanggil name ku...Ummmiii....ummmmiii....(sambil tangannye menepuk2 badanku...)Aku tgk MIL & FIL pun ade datang...Kesian lak aku tgk si kecik ku ni...MIL bawak umar balik dulu nanti ayah jemput umar..
Akibat aku kesejukan...ni la jadinye!!!!!! Dah mcm cite filem selubung!!!!Sojok mak oiii.....Terlena aku dibuatnye kat klinik ni,sambil menahan sakit ditangan...adduusss rase nak muntah lg la...Usung la botol air tu ke toilet sekali lg die kuar pakej....peerrghhhh!!!!! uiiittt air dah abis dah boleh balik ni...kol 11.15pm cmtu aku pun dibenarkan balik...
TQ doc...Jom Balik!!!!! walaupun badan terasa lemah dah la ujan kat luar pulak...preeeghhh patutla sojok!!!!
nota kaki lutut: sesungguhnye sakit itu adalah penghapus dosa!!!



Monday, January 10, 2011

:: Tembok yg menyakitkan mata ::

Berangin je satu badan bile balik tgk tembok umah yg sedang dibina.....peeerrgghhhh rase nak je aku pecahkan tembok tu....aku rase cantik lg tembok penjara pudu tulah...Aku dah cakap ngan tukang tu ikut cm umah depan tu..saya nak simple je....xnak la ada bunga2..cukup la sekadar lubang panjang dalam 4 btg je...Ok nanti saya buat...1st day aku balik batu bata dah naik separuh...2nd day aku balik dah ada bunga ukir2 kiri kanan yg menyakitkan mata aku laki bini....pastu lubang yg panjang bertukar manjadi lubang pendek...aku rase umar lagi tinggi dari lubang pendek tu...sakit nye hati ku dibuatnya...."Cik...saya nak tolong acik tp jangan la buat cmni"...Ini kalo arwah ayah ku hidup mau di suruhnye bukak balik..."Ko buat balik elok2"!!!!
Esok mau aku maki mamat indon ni kang!!!!!lain yg disuruh lain lak dibuatnye!!!!nnt la aku upload tembok tu...tak de la aku nak rekemen kat org kalo keje ko mcm hampeh ni!!!!!
nota kaki lututku: mungkin ade hikmah disebalik tembok itu...

Monday, January 3, 2011

:: Alhamdulillah ::

Alhamdulillah terlaksana sudah!!!!! Insya allah ari rabu operasi pecah memecah dilaksanakan....T mak update ye....