Blog Widget by LinkWithin

Friday, December 31, 2010

:: 2011 :

Happy New Year!!!!!!!Welcome 2011!!!!! Semoga 2011 memberi sinaran baru buat kita semua...semoga harapan & impian akan terlaksana ditahun baru in...
Semoga kita seluruh rakyat malaysia hidup aman damai tanpa sebarang persengketan,bermusuh musuhan,tiada hasrat dengki,iri hati sesama sendiri...Semoga kite dimurahkan rezeki yg berlipat ganda,sentiasa dilindungi allah s.w.t & diberkatinya...insya allah...Amin...
nota kaki lututku:kalo ada silap dan salah harap dimaafkan..

Sunday, December 26, 2010

| Cancel |

Our planning this weekend semuanye cancel...Kononnye aritu nak pi Bukit Jalil nak teman kan hubby pi beli baju MALAYSIA pastu nak pi KLCC bawak umar pi Aquaria jalan..Last-last kesemuanye tidak menjadi kenyatan bahkan ianya adalah mainan tido...waaahhhh sajak!!!! Nak buat macam mane ummi & umar fever...Tengah malam fever menyarang kami berdua...sabtu pagi terus g Az Zahra,Bangi...Demam yang sangat memenatkan badan kami...
TQ hubby kerna menjaga kami berdua dengan penuh kesabaran..

Nota kaki lutut: Demam sekarang jangan buat main-main..

Thursday, December 23, 2010

:: Al Abraj Restaurant ::

N3 arini nak cite pasal makan lak...SABA??? Eh bukan la...Ni bukan kat SABA,putrajaya tu..Ni dekat Restaurant Al Abraj di Bandar Baru Bangi,alah yg dekat ngan Restaurant Mohd Chan Abdullah tu...Ala-ala macam kat SABA la...Ni 2nd time we olls anak beranak makan kat sini...1st time makan lupe nak tembak sedas dua,2nd baru la tembak berdas-das...hehehe...Price??? not bad la..Murah lg la kat Al Abraj ni lg...

Mak prefer makan Chicken Zurbian mmg terbaaeeekkkk la...Banyak ooo....Kalo ikut tang mak yg kecik ni mmg tak abis la...Kalo tang mcm kuman & kumin tu mau 2 pinggan kot...hehehe...

Kali ni mak nak try Chicken Haneez RM 10...Ok la...


Ni adalah sayur nye..

Kuah merangkap sos..

Ayam ni nak bergambar lak die..

Yg ni memang terbaaeeeekkkk lg pokok limau kasturi!!!!! Yemeni Lime....Peerrrgghhhh mengigil anak tekak mak minum ni...sedapppp!!!! hubby oder Yemeni Coffee tp lupe nak snap..Coffee + Habbatus sauda peerrghhh!!!!

Ni pulak hubby punye...KEBAB BALADI...lupe la harga nye...Bagi yg suke daging kerbau sedap la kot... Roti & daging diasing kan..

Ni la daging tu..Bulat-bulat lg...hehehe

hahahaha....Roti + daging + sos chili + mayonis je...hehehhe..tula die KEBAB BALADI...

u olls try la makan kat situ lak...hehehe...selamat mencuba!!!!



*nota kaki lutut: dah banyak kedai makan Pak Arab ni..

Wednesday, December 22, 2010

?????

Adduuuhhhh picca wedd si azran tak abis edit lg ni....waaaaa.....nak buat keje ni tunggu si kecik ni tido dulu...edit picca sambil study....aadduuuussss!!!!!

Ape plan wikend ni ek????? Yang pasti nye sabtu ni nak pi teman hubby ke bukit jalil beli baju MALAYSIA...kan MALAYSIA vs INDONESIA hari ahad ni...pastu xtau la nak kemane...

Tunggu je la mak tembak sedas dua nanti ek!!!!!



*nota kaki lutut: bilelah nak berdating ngan hubby ni!!!!

Thursday, December 16, 2010

:: Edit - Edit ::

N3 saya buday baru belaja edit gambo ni!!!!! Layan....

sayang kamu!!!!!

Saturday, December 11, 2010

::Helmet oh Helmet ::

Helmet oh helmet...kemana pergi mesti bawak helmet...Naik kete pakai helmet..naik basikal pun pakai helmet..naik moto mestila pakai helmet.. Layan je la picca ni..mak xde mood nak type panjang2...Layan la 1 picca ni ye!!!!!!




Nota kaki lutut: TQ my SIL...

Wednesday, December 8, 2010

| Colmar tropicale |

Entry kali ni pasal adik ku no.5 ok!!!!!we olls kat umah panggil die apit je..Bile die dah keje mcm2 name lak aku dengar..Kalo kat tempat keje die org tak kenal APIT tp bile cakap AZRUL kenal lak..Baru2 ni company si APIT ni buat family day kat COLMAR TROPICALE berjaya hills nun...061210 hingga 071210 semperna Maal hijrah...Waahhhh aku tgk gambar die perrghhh cantiknya tempat tu...Tp betul ke tempat tu ade HANTU????Eemmm...abaikan je la...Aku tgk tentatif program die tak de la banyak mane pun,agaknya xde tempat nak buat game kot...Tp yg menarik perhatian ku adalah program QIAMULAI pagi selasa tu..Bagus nye..Ok la kite layan gambar die kat sane lak ek...


Santek kan tempat die????

Penat berjalan naik bukit?????

Istana mane lak ni???

waahhhhh istana TAKESHI ni..oooo..rupenya tuan rumah di seksyen 5 tu tiru istana takeshi ni la kot!!!!! Mr.hubby boleh tak tambah dapur kite buat mcm ni???hehehe...ala2 tak de bumbung gitu..hehehehe


suasana dimalam hari...sunyi sepi je!!!!

Ni la adik ku...Sempoi!!!!

waahhh...suko ko yo!!!!

peeerrrghhhh baget macho la tu..Tp ade gambar ni aku xleh tahan tengok die....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ni die....aku rase dah xde tempat lain die nak bergambar... Tepi jalan pun jadilah...sape la yg jadi pak sanggup yg ambik gambar ko ni pit????


*nota kaki lututku:Bergambar ditepi jalan sebab tak dapat bawak balik TV plasma 32'..ape yg ko bawak balik ialah CADAR..jd la..hehehe

Tuesday, December 7, 2010

| Jiran oh Jiran |

Adusss bertukang lak die tengah malam2 buta ni!!!!! Tak boleh buat siang2 hari ke jiran sebelah oiii!!!!!!!Kami anak beranak nak tido la!!!!!


** nota kaki lututku : kami tau anda baru pindah,tp jangan la malam buta nak bertukang lak!!!!

Wednesday, December 1, 2010

:: My lil hero umar ::

Kalo la kalian semua tengok perangai si kecik ummi ni mesti kalian akan berkata " ape kene la anak org ni"..hehehe...mane taknye kalo nak tido dlm kete tak mau baring nak berdiri je...sampai dah terantuk pun still standing je...senyum kat ummi lg ade...elok berdiri pastu terduduk pastu baru la die baring..selamat tido dgn nyenyaknye...peerrrrggghhhh si bujang ummi ni...

Pagi tadi lain lak citenye...kalo anak opismate aku naik moto ikut ayahnye pakai sweater & snow cap lain pulak ngan si bujang ni...Si bujang ummi ni naik kete pakai helmet sambil buat bunyi Vrrrooommm...vrroooommm...vrroooommmm.....sampai neighbour tergelak tengok si bujang ummi ni...adduuussss si bujang ummi...Naik moto jangan cakap la...si bujang ni pantang nampak moto..kalo die leka main basikal ke bola ke,nampak je moto lalu,x berkelip matanye...nak2 ade iklan TV maxis yg F1 tu abis ditirunye..Alahai si anak..nnt la ummi update pic umar ngan helmetnye...



*nota kaki lutut ku: ni la akibatnye time peknen suka sangat naik moto....Helmet tu SIL yg bagi sbb si izzat dah xmuat..TQ SIL..