Blog Widget by LinkWithin

Sunday, October 31, 2010

Cutest Baby Contest Bersama Sinar Raudah

salam... nak joint jugak walaupun last minute...

Name : Umar Aisy Hamzah B. Mohd Syafrul
Umur : 1 thn 3 bln
Name ibu : Normalia Bt Abdul Malik

Thursday, October 28, 2010

:: For Sale ::

salam,hi alls!!!!
Rumah untulk dijual!!!! Dekatan dgn KLIA.. 3 biji kosong!!!! Mari2... Teres 1 tingkat 20' x 70' RM 170k boleh nego....Ade tanah kat belakang..Berminat boleh contract saya!!!! TQ..

Dari hadapan..

Depan

Ruang Tamu

Master Bedroom


Toilet Master Bedroom

Dapur

Belakang

Tanah belakang



Wednesday, October 27, 2010

:: Roti Keping ala2 Roti John ::

Our menu 4 dinner last nite... As per requested by Mr. Hubby..Layan je la.

Ala2 Roti John...Tp tak pakai roti panjang la ummi gune roti keping tu je...Dari tak makan roti keping tu baik ummi buat ala2 roti john..hehehehe..

Bahan2

Daging Kisar
Bawang Merah ( dicincang)
Daun Bawang ( Dihiris)
Cili Merah ( potong dadu )
Lada Hitam (ditumbuk & boleh gune yg serbuk)
Garam
Minyak
Roti
Telur

Cara2..




Tumiskan bawang merah & cili merah sehingga kuning..Masukan daging kisar...Bile dah kering masukkan daun bawang,Lada hitam dan garam secukup rasa..

Pukul telur sehingga kembang...saya dah x letak garam dlm telur sbb dah letak garam kat daging td..

Bile daging td dah masak & kering masukkan kedalam telur yg telah kembang td...kacau sehingga sebati..

Panaskan kuali leper..Pastikan kuali ni tidak melekat..saya gune planta..Letak sesenduk bahan td...
Tepekkan roti diatas telur & daging...Sehingga masak..dah bolehla diangkat..

Bile dah siap masak..

Ni la die Roti Keping Ala2 Roti john...Dah siap..Jom makan!!!!..

Selamat mencuba!!!!!

Monday, October 25, 2010

:: NAK ::

Malam td borak ngan umar...Budak 1 thn 3 bln biase la bahasa ape die gune pun ummi xtau la...ye kan aje..Malam td dialog kami cmni...hehehhe

Ummi : Umar nak susu ke?

Umar : Nak ( fasih betul cakap nak )

Ummi: Umar nak adik tak?

Umar : NAK ( Sambil senyum n terus peluk cium ummi)...eh macam tau2 je kite nak bagi die kawan...hehehehe...

**Ummi & ayah tengah bekerja keras ni...hehehehe...

Sunday, October 24, 2010

:: Recipes 241010 ::

Ape menu u olls sunday ni??? Ke makan diluar?hehehe..Arini ummi umar masak Sayur campur & Burung puyuh goreng halia...Ni je manu yg simple...Layan!!!!!


Sayur campur yg fresh dari kuali...hehehe...


Burung puyuh goreng halia...


Saturday, October 23, 2010

:: MAM vs AVENT ::

Hai olls.... u olls gune botol susu brand ape ye utk baby u olls?? B4 dis ummi umar gune AVENT...Asik licking je...Susu sekarang bukannye murah pun...Bile dah licking susu setitik tu terasa rugi jugak ni...hehhehe...

So smlm ummi umar beli botol brand MAM....Da prob is umar lak tak nak ngan puting MAM tu...ye la sebabnye puting MAM tu leper sikit xbulat macam AVENT...Bile ummi umar tukar puting AVENT x sesuai lak..Pening lak ummi ni....

Ade tak puting yg sesuai ngan MAM ni...Nak puting bulat gak macam AVENT tu....

Monday, October 18, 2010

:: Taman Botani,Putrajaya ::

Hai olls...Ni la die some pic 3 of us @ Taman Botani,Putrajaya...Tak tau ape nak buat ari sabtu tu so we oll g jejalan la ke Taman Botani ni sambil bawak si hero kecik ni..Layan la pic ni ye...Enjoy!!!
Umar & ayah..baru sampai ni...Si kecik ni pantang tgk air sikit..

3 of us!!!

Penat berbasikal...




Si Kecik @ hero ummi..


Ummi & si Hero



Die dah ngantuk ni..


rupe dah penat..


dah jom balik...


kesian kat hubby basah baju die...penat mengayuh ni...hehehe


ape dah jadi????hehhehe masuk kete terus tido...penat sgt agaknye...hehehehe
** TQ tripod..Berjasa gak tripod ni sebenarnye..













Sunday, October 17, 2010

:: Ahad ::

Ape plan u all ari minggu??? Hari sabtu market utk ayah close so ayah xde market utk ari sabtu & ahad...we decide nak g bwk umar jalan2 at Taman Botani,Putrajaya...Tempat ummi & ayah bercinta2 dulu...hehehe...We all kuar umah kol 11am la sebab pak su sebelah hubby datang...kononnye nak kuar kol 10am,tepi dah ade tetamu datang so kol 11am la we all kuar umah...Sampai Taman Botani kol 11++ la...Ramai betul org..mane taknye ade org buat wedding kat situ...ala2 garden wedding la katekan...


Berjalan kaki memenatkan bagi ummi & ayah..bagi umar tak penat langsung,berjalan,berlari cume umar tak berguling je lg..hehhehe...Penat la jalan bang...jom naik basikal lak..hehehehe...Ape lg g cari basikal la..Pot utk basikal pun tak banyak basikal dah..Laku betul org ni bisnes basikal..Kami tunggu la org lain return basikal..1 jam RM4 bagi basikal biase,bagi basikal yg ade carry baby tu RM6..So kami ambik 2 basikal..1 biase & 1 lg carry baby tu...Bermula berjalanan kami anak beranak menaiki basikal di Taman Botani...hehehe...Umar dok belakang ayah carry umar,ummi follow dari belakang...Terdengar suara umar vvrroommm...vrrooommm...wahh anak aku buat bunyi motor lak..hehehe...Penat sehari di Taman Botani..Esok ummi upload pic kat Taman Botani ye!!!! Tunggu!!!!



** Penat berjalan + lenguh kuku kaki ku mengayuh basikal...





Monday, October 4, 2010

:: Hero kene sengat ngan lebah ::

Umar duduklah diam2....Jangan la lasak kat umah org sayang...asik berjalan je kat umah org..Tah ape nak di carinye pun ummi xtau la..Umah sendiri pun x abis nak explore ni kan pulak umah org...addduusss anak bujang ummi ni....sabtu lepas g open house Opismate ummi & ayah..sedang sibuk dok makan & umar dok sibok ke hulu ke hilir depan kami tibe umar merengek sakit...Rupenye terpijak lebah...Mane lak dtg Lebah ni???? Opismate tu kate lebah ni buat sarang kat umah jiran sebelah,xtaula...

Lepas dah kuarkan sengat lebah tu,umar jalanla cm biase...Maybe sakit sikit2 je umar tahan je la kot,nak berjalan punye pasal..Budak x reti nak dok diam ni susah nak kawal..biar je die berjalan..Sempatla singgah umah nenek umar sekejap...Time tu umar dah start jalan berjengkit2...Ummi tgk tapak kaki umar dh bengkak patutla jalan berjengkit..Badan pun dah mula panas so cakap ngan ayah bawak umar g Az Zahra,bangi...Asik nak berdokong je...bile ummi letak umar soh jln terus xleh berjalan...addduuusss mesti sakit kaki umar ni...Alhamdulillah doc kate umar xde pape...doc bagi ubat demam je...So layan je pic budak baik selama 5 jam ni di Az zahra, Bangi...Pastu dah sihat,ligatla die berjalan balik....


pandai lak die dok diam...kalo x main kejar2 la ngan ummi & ayah kat klinik..

Dok berkepit je ngan ummi..

Merahkan??



Tapak kaki umar yg disengat lebah..