Blog Widget by LinkWithin

Saturday, August 14, 2010

::Baju Raya::

Kawan2 sume dah shopping baju raya ke???? Susah tol nak beli baju melaju utk anak lelaki ni....xde saiz la...kalo ade pun besa la....Tahun ni thema ape ek??? X kisah la kale ape pun janji pakai baju hehehe.....
Ingat nak beli baju umar yg ready made je tp xberkenan lak....Dah banyak tempat ummi carikan baju melayu utk umar tp saiz & kale xde lak...Smlm g umah mak sbb nak berbuka pose umah mak tih ptg tu...So,sementara nak tunggu time berbuka ummi plan ngan ayah nak g tesco kajang cari baju melayu umar,kalo xde yg berkenan beli je kain ela soh la MIL jahit...hehhee....Tanye MIL dulu...
Ummi: Mak boleh x jahit baju melayu umar??
Mak: Boleh!! jahit cam baju kurung je...
Ummi: a'ah...senang....hehehehe..(leganye hati)
So,dengan sepantas kilat ummi,ayah,MIL & pirah(adik hubby) g la tesco kajang...Kebetulan MIL nak beli barang utk pirah....hehhe....
Sampai Tesco Ummi & ayah terus masuk Nagoya cari kain baju melayu umar...So,ummi beli la kain ela baju melayu kale peach gitu...hehhe....So Skrg umar dahade baju melayu tp belum di jahit lg la....hehehhe....
Ummi pun dapat baju kurung gak dari MIL...TQ mak...MIl borong sekali 3 lai baju kurung...hehhehe....To hubby jgn jeles ye...hehehe...t kite g shopping baju abang lak ek...hehhehhee...
nota kaki lutut: Tak sabar nak tengok umar pakai baju melayu lak...

No comments: