Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, August 24, 2010

:: Plan ::

Jumaat ni cuti Hari Nuzul Al-Quran...Hari cuti je mesti pale otak ni dah plan nak g mane2....En hubby,jom la kite g sogo...Cari baju umar sepasang dua...hehhee....kononla sepasang dua...hehehhe...

Sunday, August 22, 2010

:: Berbuka::

Dah 2 kali sabtu berbuka umah auntie2 hubby,dis next berbuka umah MIL lak...ape la yg MIL masak ek???? So turn umah ummi umar 040810 lak...Seminggu b4 raya la...hehehe....Tak taula nak wat menu ape....Kalo ade $$$$ order je... Any idea frenzzz?????

Saturday, August 14, 2010

::Baju Raya::

Kawan2 sume dah shopping baju raya ke???? Susah tol nak beli baju melaju utk anak lelaki ni....xde saiz la...kalo ade pun besa la....Tahun ni thema ape ek??? X kisah la kale ape pun janji pakai baju hehehe.....
Ingat nak beli baju umar yg ready made je tp xberkenan lak....Dah banyak tempat ummi carikan baju melayu utk umar tp saiz & kale xde lak...Smlm g umah mak sbb nak berbuka pose umah mak tih ptg tu...So,sementara nak tunggu time berbuka ummi plan ngan ayah nak g tesco kajang cari baju melayu umar,kalo xde yg berkenan beli je kain ela soh la MIL jahit...hehhee....Tanye MIL dulu...
Ummi: Mak boleh x jahit baju melayu umar??
Mak: Boleh!! jahit cam baju kurung je...
Ummi: a'ah...senang....hehehehe..(leganye hati)
So,dengan sepantas kilat ummi,ayah,MIL & pirah(adik hubby) g la tesco kajang...Kebetulan MIL nak beli barang utk pirah....hehhe....
Sampai Tesco Ummi & ayah terus masuk Nagoya cari kain baju melayu umar...So,ummi beli la kain ela baju melayu kale peach gitu...hehhe....So Skrg umar dahade baju melayu tp belum di jahit lg la....hehehhe....
Ummi pun dapat baju kurung gak dari MIL...TQ mak...MIl borong sekali 3 lai baju kurung...hehhehe....To hubby jgn jeles ye...hehehe...t kite g shopping baju abang lak ek...hehhehhee...
nota kaki lutut: Tak sabar nak tengok umar pakai baju melayu lak...

Tuesday, August 10, 2010

Siapa yg paling sibuk time Ramadhan ni????

Salam Ramadhan buat kawan blogger....

Siapakah orang yg paling sibuk dikalangan family anda ketika menyambut ramadhan ni????
eeemmmm...bagi aku sume tinggal kenangan....Sbb org yg panggil sibuk time ramadhan adalah ARWAH AYAHku...esok nak puase ptg ni gak kuar g cari daging....1st day sahur makan rendang daging...Daging batang pinang lg...hehehee...

Tp bile arwah ayah xde makan je ape yg ade....betul kate ayah,time sihat ni la leh makan makanan yg sedap2 dan ikan yg mahal2...T bile dah sakit xde selera nak makan...Bile sakit kite dah tau rase ikan tu sedap...eeemmmm...Tahun ni tahun kedua tanpa ayah.... :(


kami sentiasa doakan ayah ditempatkan dalam golongan org yg beriman & dipermudahkan segala urusan disana...Amin....