Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, July 21, 2010

::PERADUAN "AKU TERIMA NIKAHNYA" ::


salam olls....

nak joint contest ni la... Peraduan "Aku Terima Nikahnya" wahhh best je bunyi nye kan???hhehehe..jom terjah...

Syarat-syarat peraduan ini. Senang je.
1.Jadi follower Nidza (tak perlu letak banner. Senang kan?)

2.Letak gambar nikah anda, atau gambar nikah mak ayah ke, kakak ke, tapi pastikan gambar ketika nikah (upacara batalkan air sembahyang ke, sedang di akad nikahkan ke).
Dan jangan lupa buat special entry mengenai gambar tersebut.

3.Sila letakkan link berkenaan cerita anda di blog Nidza.
(Bhgn "comment")

4.Sila sebarkan tentang peraduan ini. ;-p

5.Pemenang akan diumumkan selepas diadili oleh juri profesional berdasarkan gambar dan cerita yang menarik.

Tarikh tutup: 31 Julai 2010


Ni pic Hari Pernikahan saya pada 08 MAC 2009


hehehe...rase nak tergelak je bile teringat balik time nikah ni...Kenapa nak tergelak??hehhee...

huuurayyyy....bergeme kat luar & dalam umah..lepas hubby cakap tunaaaiiii.....hehehe...aku nak menangis ni terus bertukar terpinggar2...dan terus tergelak...tertamu yg dtg pun terus tergelak...ingatkan dorg gelak pasal hubby cakap tunaaaiiii tu panjang sgt rupenye dorg bersorak parti dorg menang & boooo kan parti yg kalah...hehehhe...Time saya nikah adalah time PILIHAN RAYA & 1st time gak la saya pergi mengundi...hehehe...

Dan kenangan paling bermakna dalam hidup saya adalah Arwah Ayah yg menikah kami & sah menjadi suami isteri...Itu la kenangan yg berharga buat diri saya...01 July 2009 perginye arwah ayah & 15 July 2009 kami dpt pengganti arwah ayah iaitu anak saya...


itu je lah saya nak cite..hehehe...



Monday, July 19, 2010

::Outing @ Bagan Lalang::

Boringnye xde g mane2...Ummi dcide ptg weekend ni kite g bagan lalang la...2nd time la umar diperkenalkan ngan pantai & laut...Layan je la a few pic ni..

Umar sayang!!!!


Cube teka umar buat ape???hehehe...


Intai ummi kat belakang..

dah sampai bagan lalang...ramainye org time ni...


Posing ngan ayah...Dapat die memijak pasir pantai....

tak leh tgk air...Nak menuju ke laut..



umar mengamuk nak g tgk air..

so, ayah bawak la umar tgk air laut tu....

cantiknya hasil keje si mr crab ni..


Mr Crab home..


My Number Is ONE !!!!!!

Selamat Hari Lahir Anak Ummi & Ayah...Semoga umar menjadi anak yg soleh..taat padanya,ummi & ayah,Orang tua & semua orang...Semoga umar bertambah bijak,sihat & dilindungi allah...Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki...Ummi & ayah sayang umar...Luv U so much...
Ap Bzday Umar Sayang...My number is 1..


Last week ummi & ayah balik umah MIL kat sg merab...Wan & Atok bagi adiah utk umar..Basikal yg chmuilll Red Ladybird...its scuttlebug!!!!



Ni la aksi si umar bile dapat basikal ni....

Start dulu...tp xde kunci la...hehehe...

Ok boleh jalan...sambil buat bunyi...vrrooommm...vvvrrroooommm.....

TQ wan & atok bagi umar basikal ni..

Wednesday, July 14, 2010

::Lihat lah Kebesaran ALLAH::


LIHAT TITIK HITAM
PADA KALIMAH ALLAH DI ATAS
DALAM MASA 10 SAAT
DAN ALIHKAN PANDANGAN
KE DINDING KOSONG

ADAKAH ANDA MELIHAT
APA YANG TELAH SAYA LIHAT??
CUBALAH!!..

LIHAT KEBESARAN ALLAH S.W.T.
SUHANALLAH..

Tuesday, July 13, 2010

Lucky draw RASP

Lucky Draw!!!!!waahhhhh....it simple lucky draw..harussss di joint ni...

Ap Bzday tu RASP...Semoga dipanjangkan umo,dimurahkan rezeki...Happy Alwiz wit ur family...be a gud Wife & Mom..

Eemmmmm.....Ade apa dalam kotak tu ye?? Sape la 3 pemenang akan dipilih tu ek??Adakah saya???hehehe... jom Joint tarikh tutupnya 28 julai ini..

Thursday, July 1, 2010

::Chinnggg::

Malam tadi kami tido umah mak di jenderam..Dah kol 10.00mlm umar x tido lg...padahal lampu sume dah tutup..Adduuuusss penatnye nak melayan ank bujang sorg ni...Sampaila abis cite "Gelora dihati sara" ummi layan...best cite die...

Abis je cite "Gelora dihati sara" ummi tgk ayah dah tido...Umar pulak bangun...

Ummi: umar nak g mane tu?

Umar: Chinnggg!!!sambil menuju ke dapur..

Ayah: Terjaga...blur...

Ummi: Blurrr...blurrr....sambil garu kepala..

Nenek:Senyum je...


Adusss anak bujang ku..