Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, June 30, 2010

::Ape Daa::

Ko soh org cakap baik2 & jgn cakap kasar2 ngan ko.....
Tp ko sendiri cakap xbaik & kasar ngan org..
Cmne org nak cakap baik ngan ko!!!!!
Iisshhhh....
Tengok diri ko dulu, baru leh tgk org lain...

Tuesday, June 29, 2010

::Langsir::

Addduuuhhhh.....sejak dah jadi isteri n ummi macam2 nak pikir...mana nak jaga makan minum pakai anak & hubby lg,rumah pun nak kene hias gak..biasela kalo dah namenye perempuan ni nampak bende yg cantik mesti nak beli...Pinggang magkuk,kain langsir tu semuanye harussss.....Lani sibuk lak aku mencari kain langsir...kang xnak lak org jahit..tp xtau la nak wat design cmne...Biase kawan2 beli kain langsir kat mane ye????


p/s : Kak lin,t kite g cari kain wat langsir ye..


Tuesday, June 22, 2010

::Update::

Dh lama xupdate blog...Aritu umah aku kene litar pintas...sib baik tak terbakar umah ku...ade 3 suis terbakar...telefon umah kne shrt...streamyx langsung xleh on... :'(
so xleh la online kat umah...my lappy and desktop pun abs kene shrt gak...kesiannye daku...Lani gune la lappy pinjam...wireless pun gune la wireless free dari jiran2...tak taula sape punye wireless tu..."Encik,Puan,adik,abang,saya gune wireless ye..."kire halal la ek....TQ...

En Hubby,boleh tak beli lappy baru utk saya????Boleh la.....

Thursday, June 10, 2010

::4 hari lg::

Lg 4 hari lg umar akan berusia 11 bulan...waahhhh cepatnye masa berlalu..begitu pantas masa berlalu membuatkan anak ummi membesar dan terus membesar...cat..cat...bile nape je kucing umar akan sebut cat...halus je bunyi suara die bile sebut cat...cat....cat....

Dah berjalan ke??dah la tapi xkuat lg la...cite pasal bab jalan ni..Umar xtau berjalan kalo pakai kasut...kesian ummi tengok die,mcm keras je...hehehe....sekarang ni ummi & ayah selalu pakai kan kasut dalam umah so senang la nanti die nak berjalan...tapi tu la asik nak ditanggalkan je kasut tu...penatla ummi & ayah pakai kan..tapi xpe pelan2 kayuh ye umar sayang...

Makan????sumbat je ape kite makan...tapi xdela ummi & ayah bagi yg pedas2..ummar xsuka makan nasi lembik @ bubur yg di blander...so,ummi masak nasi sampai kembangla..letakla carrot,ikan bilis,kentang ke ape yg patut dalam nasi tu...Sedap je die makan...

selain susu, ummi & ayah bagi umar makan JUS AS SYIFA....bagus tau...
click la kat sini...http://juskismis.com....umar suka sangat makan jus As Syifa ni..pagi & malam mesti makan...alhamdulillah susah nak kene demam & selsema...Kalo ade demam pun tak berpanjangan la...even ummi pun makan gak jus As Syifa ni..Bagus jugak untuk ibu yg peknen...papehal boleh click je link tu ye kawan2...