Blog Widget by LinkWithin

Friday, December 31, 2010

:: 2011 :

Happy New Year!!!!!!!Welcome 2011!!!!! Semoga 2011 memberi sinaran baru buat kita semua...semoga harapan & impian akan terlaksana ditahun baru in...
Semoga kita seluruh rakyat malaysia hidup aman damai tanpa sebarang persengketan,bermusuh musuhan,tiada hasrat dengki,iri hati sesama sendiri...Semoga kite dimurahkan rezeki yg berlipat ganda,sentiasa dilindungi allah s.w.t & diberkatinya...insya allah...Amin...
nota kaki lututku:kalo ada silap dan salah harap dimaafkan..

Sunday, December 26, 2010

| Cancel |

Our planning this weekend semuanye cancel...Kononnye aritu nak pi Bukit Jalil nak teman kan hubby pi beli baju MALAYSIA pastu nak pi KLCC bawak umar pi Aquaria jalan..Last-last kesemuanye tidak menjadi kenyatan bahkan ianya adalah mainan tido...waaahhhh sajak!!!! Nak buat macam mane ummi & umar fever...Tengah malam fever menyarang kami berdua...sabtu pagi terus g Az Zahra,Bangi...Demam yang sangat memenatkan badan kami...
TQ hubby kerna menjaga kami berdua dengan penuh kesabaran..

Nota kaki lutut: Demam sekarang jangan buat main-main..

Thursday, December 23, 2010

:: Al Abraj Restaurant ::

N3 arini nak cite pasal makan lak...SABA??? Eh bukan la...Ni bukan kat SABA,putrajaya tu..Ni dekat Restaurant Al Abraj di Bandar Baru Bangi,alah yg dekat ngan Restaurant Mohd Chan Abdullah tu...Ala-ala macam kat SABA la...Ni 2nd time we olls anak beranak makan kat sini...1st time makan lupe nak tembak sedas dua,2nd baru la tembak berdas-das...hehehe...Price??? not bad la..Murah lg la kat Al Abraj ni lg...

Mak prefer makan Chicken Zurbian mmg terbaaeeekkkk la...Banyak ooo....Kalo ikut tang mak yg kecik ni mmg tak abis la...Kalo tang mcm kuman & kumin tu mau 2 pinggan kot...hehehe...

Kali ni mak nak try Chicken Haneez RM 10...Ok la...


Ni adalah sayur nye..

Kuah merangkap sos..

Ayam ni nak bergambar lak die..

Yg ni memang terbaaeeeekkkk lg pokok limau kasturi!!!!! Yemeni Lime....Peerrrgghhhh mengigil anak tekak mak minum ni...sedapppp!!!! hubby oder Yemeni Coffee tp lupe nak snap..Coffee + Habbatus sauda peerrghhh!!!!

Ni pulak hubby punye...KEBAB BALADI...lupe la harga nye...Bagi yg suke daging kerbau sedap la kot... Roti & daging diasing kan..

Ni la daging tu..Bulat-bulat lg...hehehe

hahahaha....Roti + daging + sos chili + mayonis je...hehehhe..tula die KEBAB BALADI...

u olls try la makan kat situ lak...hehehe...selamat mencuba!!!!



*nota kaki lutut: dah banyak kedai makan Pak Arab ni..

Wednesday, December 22, 2010

?????

Adduuuhhhh picca wedd si azran tak abis edit lg ni....waaaaa.....nak buat keje ni tunggu si kecik ni tido dulu...edit picca sambil study....aadduuuussss!!!!!

Ape plan wikend ni ek????? Yang pasti nye sabtu ni nak pi teman hubby ke bukit jalil beli baju MALAYSIA...kan MALAYSIA vs INDONESIA hari ahad ni...pastu xtau la nak kemane...

Tunggu je la mak tembak sedas dua nanti ek!!!!!



*nota kaki lutut: bilelah nak berdating ngan hubby ni!!!!

Thursday, December 16, 2010

:: Edit - Edit ::

N3 saya buday baru belaja edit gambo ni!!!!! Layan....

sayang kamu!!!!!

Saturday, December 11, 2010

::Helmet oh Helmet ::

Helmet oh helmet...kemana pergi mesti bawak helmet...Naik kete pakai helmet..naik basikal pun pakai helmet..naik moto mestila pakai helmet.. Layan je la picca ni..mak xde mood nak type panjang2...Layan la 1 picca ni ye!!!!!!




Nota kaki lutut: TQ my SIL...

Wednesday, December 8, 2010

| Colmar tropicale |

Entry kali ni pasal adik ku no.5 ok!!!!!we olls kat umah panggil die apit je..Bile die dah keje mcm2 name lak aku dengar..Kalo kat tempat keje die org tak kenal APIT tp bile cakap AZRUL kenal lak..Baru2 ni company si APIT ni buat family day kat COLMAR TROPICALE berjaya hills nun...061210 hingga 071210 semperna Maal hijrah...Waahhhh aku tgk gambar die perrghhh cantiknya tempat tu...Tp betul ke tempat tu ade HANTU????Eemmm...abaikan je la...Aku tgk tentatif program die tak de la banyak mane pun,agaknya xde tempat nak buat game kot...Tp yg menarik perhatian ku adalah program QIAMULAI pagi selasa tu..Bagus nye..Ok la kite layan gambar die kat sane lak ek...


Santek kan tempat die????

Penat berjalan naik bukit?????

Istana mane lak ni???

waahhhhh istana TAKESHI ni..oooo..rupenya tuan rumah di seksyen 5 tu tiru istana takeshi ni la kot!!!!! Mr.hubby boleh tak tambah dapur kite buat mcm ni???hehehe...ala2 tak de bumbung gitu..hehehehe


suasana dimalam hari...sunyi sepi je!!!!

Ni la adik ku...Sempoi!!!!

waahhh...suko ko yo!!!!

peeerrrghhhh baget macho la tu..Tp ade gambar ni aku xleh tahan tengok die....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ni die....aku rase dah xde tempat lain die nak bergambar... Tepi jalan pun jadilah...sape la yg jadi pak sanggup yg ambik gambar ko ni pit????


*nota kaki lututku:Bergambar ditepi jalan sebab tak dapat bawak balik TV plasma 32'..ape yg ko bawak balik ialah CADAR..jd la..hehehe

Tuesday, December 7, 2010

| Jiran oh Jiran |

Adusss bertukang lak die tengah malam2 buta ni!!!!! Tak boleh buat siang2 hari ke jiran sebelah oiii!!!!!!!Kami anak beranak nak tido la!!!!!


** nota kaki lututku : kami tau anda baru pindah,tp jangan la malam buta nak bertukang lak!!!!

Wednesday, December 1, 2010

:: My lil hero umar ::

Kalo la kalian semua tengok perangai si kecik ummi ni mesti kalian akan berkata " ape kene la anak org ni"..hehehe...mane taknye kalo nak tido dlm kete tak mau baring nak berdiri je...sampai dah terantuk pun still standing je...senyum kat ummi lg ade...elok berdiri pastu terduduk pastu baru la die baring..selamat tido dgn nyenyaknye...peerrrrggghhhh si bujang ummi ni...

Pagi tadi lain lak citenye...kalo anak opismate aku naik moto ikut ayahnye pakai sweater & snow cap lain pulak ngan si bujang ni...Si bujang ummi ni naik kete pakai helmet sambil buat bunyi Vrrrooommm...vrroooommm...vrroooommmm.....sampai neighbour tergelak tengok si bujang ummi ni...adduuussss si bujang ummi...Naik moto jangan cakap la...si bujang ni pantang nampak moto..kalo die leka main basikal ke bola ke,nampak je moto lalu,x berkelip matanye...nak2 ade iklan TV maxis yg F1 tu abis ditirunye..Alahai si anak..nnt la ummi update pic umar ngan helmetnye...



*nota kaki lutut ku: ni la akibatnye time peknen suka sangat naik moto....Helmet tu SIL yg bagi sbb si izzat dah xmuat..TQ SIL..

Monday, November 22, 2010

:: FM lg ::

Dah xde bende nak di cerita kan...share ni je la..layan

FM lg...hehehe...TQ ye kawan2..


key Chain frm Singapore...Frm En Azlan



FM frm Ammar sister...Australia..TQ..



Same frm Ammar sister..TQ..again..



**nota kaki lututku: Layan je..

Wednesday, November 17, 2010

:: FM ::

FM lg!!!!Lg2x FM...Yg ni dpt dari my boss..TQ BOSS!!!




Nota kaki lututku: Koleksi FM...Kalo g mane2 tu jgn lupe beli FM ye!!!! TQ...

Monday, November 15, 2010

:: BENCI ::

BENCI LAK AKU KAT SINI....BUKAN BENCI BILANG CINTA TP BENCI KAT ORG NI...TAK TAHU APA YG HENDAK KU KATAKAN MELAINKAN AKU BOLEH KATAKAN AKU BENCI KAMU!!!!!!!RASE HENDAK KU KELUARKAN KATA2 KESAT TERHADAP KAMU....ERTI KATA KASARNYE MENCARUT..

KEPADA RAKAN SEPERJUANGAN KU : KAN AKU DAH KATA...BILA DAH DAPAT BARU KORANG NAK PERCAYA KAN???APA BOLEH BUAT SABAR JE LA..

KELING LA KO...HARI NI KATA LAIN ESOK KATA LAIN!!!! PUNDEK LU!!!!


**NOTA KEPALA LUTUT: AKU MENCARI REZEKI YG HALAL..

Tuesday, November 9, 2010

:: BOLA ::

Arini nak cite pasal anak bujang mak ni..xtvt last wikend dok umah je...Mak & ayah malas nak kuar g mane2..dok lepak kat umah je....Layan kerendah si kecik ni..ape kejenye u olls nak tau?????meh terjah!!!!!!

Mak ngan ayah bukan nak dera anak ye...Si kecik ni je wat perangai..Si kecik mak ni suke bola,pantang nampak bola je...Bising mulutnye sebut ball....baalll..

Bola dibawah meja..


terus masuk ambik bola..


terus baring..


tanduk bola jap..


masuk dalam lg..


nangis mintak simpati nak kuar..


Ok sekarang dah kuar bersama bola nye...tahniah umar..


Ekceli akal si bujang ni panjang...ade je keje die nak buat...Si bujang ni nak duduk bwh meja...


** Gaji ni ummi & ayah nak beli moto utk umar....helmet cmne lak???hehehe

Saturday, November 6, 2010

:: Fall in luv ::

Jatuh cinta lg..Lg2 ku jatuh cinta....1st in luv la pulak ngan die ni....OPpppssss!!!! bukan fall in luv ngan pakwe eh..Nak kene pelempang ngan laki mak...Mau tido luar mak nnt...Ni ha mak Fall in luv with ?????
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Latest design frm Nikon D7000..Price perrghhhh jgn cakap la...xtau la bile la mak leh dpt buah hati mak ni...

Smart...
** En hubby i fall in luv wif nikon D7000...December is comin'...


Thursday, November 4, 2010

:: House for sale::

House for SALE!!!!
Bukit Mahkota Seksyen 6...Rumah corner lot....Memang cantik!!!!

Berminat boleh call saya... 012 257 5397 (malia)

Monday, November 1, 2010

:: Ye ke? ::

Kalo ye la alhamdulillah....
Ummi suko sangat5x...
Rezeki anak2 Ummi...hehehe


Sunday, October 31, 2010

Cutest Baby Contest Bersama Sinar Raudah

salam... nak joint jugak walaupun last minute...

Name : Umar Aisy Hamzah B. Mohd Syafrul
Umur : 1 thn 3 bln
Name ibu : Normalia Bt Abdul Malik

Thursday, October 28, 2010

:: For Sale ::

salam,hi alls!!!!
Rumah untulk dijual!!!! Dekatan dgn KLIA.. 3 biji kosong!!!! Mari2... Teres 1 tingkat 20' x 70' RM 170k boleh nego....Ade tanah kat belakang..Berminat boleh contract saya!!!! TQ..

Dari hadapan..

Depan

Ruang Tamu

Master Bedroom


Toilet Master Bedroom

Dapur

Belakang

Tanah belakang



Wednesday, October 27, 2010

:: Roti Keping ala2 Roti John ::

Our menu 4 dinner last nite... As per requested by Mr. Hubby..Layan je la.

Ala2 Roti John...Tp tak pakai roti panjang la ummi gune roti keping tu je...Dari tak makan roti keping tu baik ummi buat ala2 roti john..hehehehe..

Bahan2

Daging Kisar
Bawang Merah ( dicincang)
Daun Bawang ( Dihiris)
Cili Merah ( potong dadu )
Lada Hitam (ditumbuk & boleh gune yg serbuk)
Garam
Minyak
Roti
Telur

Cara2..




Tumiskan bawang merah & cili merah sehingga kuning..Masukan daging kisar...Bile dah kering masukkan daun bawang,Lada hitam dan garam secukup rasa..

Pukul telur sehingga kembang...saya dah x letak garam dlm telur sbb dah letak garam kat daging td..

Bile daging td dah masak & kering masukkan kedalam telur yg telah kembang td...kacau sehingga sebati..

Panaskan kuali leper..Pastikan kuali ni tidak melekat..saya gune planta..Letak sesenduk bahan td...
Tepekkan roti diatas telur & daging...Sehingga masak..dah bolehla diangkat..

Bile dah siap masak..

Ni la die Roti Keping Ala2 Roti john...Dah siap..Jom makan!!!!..

Selamat mencuba!!!!!

Monday, October 25, 2010

:: NAK ::

Malam td borak ngan umar...Budak 1 thn 3 bln biase la bahasa ape die gune pun ummi xtau la...ye kan aje..Malam td dialog kami cmni...hehehhe

Ummi : Umar nak susu ke?

Umar : Nak ( fasih betul cakap nak )

Ummi: Umar nak adik tak?

Umar : NAK ( Sambil senyum n terus peluk cium ummi)...eh macam tau2 je kite nak bagi die kawan...hehehehe...

**Ummi & ayah tengah bekerja keras ni...hehehehe...

Sunday, October 24, 2010

:: Recipes 241010 ::

Ape menu u olls sunday ni??? Ke makan diluar?hehehe..Arini ummi umar masak Sayur campur & Burung puyuh goreng halia...Ni je manu yg simple...Layan!!!!!


Sayur campur yg fresh dari kuali...hehehe...


Burung puyuh goreng halia...