Blog Widget by LinkWithin

Thursday, June 11, 2009

Dugaan Kami Sekeluarga..


Dugaan yg begitu kuat bagi aku & family ku...Ayah ku sakit....Yang aku lak tgh peknen...ya allah....kuatnye dugaan...ayahku menghidap sejenis penyakit yg belum kami ketahui...setiap 6 bln skali ayahku buat check up bg wanga emas di Klinik kesihatan..mmg ayah ade penyakit kencing manis sbelum ni tp yg herannye nape pulak perut ayah makin besa???...bile tnye doc die kate"BIASE NI PAKCIK,ORG KENCING MANIS MMG MACAM NI"...ye ke cmni????isshhh aku x puas hati terus bawak ayah ke AN NUR..sib baik doc Azman duty pg tu,tnye punye tnye,check punye check,doc Azman kate"ADE BENGKAK DLM PERUT PAKCIK NI"...XPE KITE REFER KE PAKAR...Jupe la Doc Razali yg penah aku jupe sbelum ni...Doc check n buat X-Ray tgk mmg sah bengkak dlm perut ayah...ya allah,nape la doc gomen tu xcheck ayah aku dr awal..padahal sample darah pun dorg ambik...isshhh...xgune!!!

Ayahku waktu sihat...

Doc razali ade bg option nak buat rawatan dimane...either AN NUR @ GOMEN?Lastly kami pakat pilih hospital Serdang,dekat pun dekat gak...lagipun ayah ade pencen..Then pade keesokan arinye aku n hubby anto ayh g hospital serdang...lame tul menunggu...bile dh jupe doc,doc dh check sume badan ayh..doc kate"PAKCIK KAMI TERPAKSA TAHAN PAKCIK DI WAD UTK PEMERIKSAAN LANJUT"...ya allah ayah masuk wad???setau aku ayh xpenah masuk wad sebelum ni..
Nak dipendekkan cerita,bile ayah dh buat X-Ray,Scan n CTSCAN di dapati hati ayh mmg bengkak..bukan takat bengkak je malah ade tompok2 hitam pade hati ayah...ya allah,hati ayhku bengkak n ade tompok2 hitam????sakit ape ni???Then kami diberi appointment utk jupe doc pakar di hospital serdang...Bile jupe Doc Pakar (Doc Narisa) die kate mmg hati ayh ade bengkak & tompok2 hitam..mule2 doc narisa x berani nak cakap penyakit ape depan ayah..berat kot mulut doc tu nak cakap ape sebenarnye penyakit ayh kat kami sume...then doc narisa bagi surat utk refer ke Hospital selayang lak...nape ke sane lak doc???kat sane ade pakar hati leh rujuk terus ke Hospital Selayang...
Macam2 aku pikir,ape sebenarnye penyakit ayah ni???Tapi xpe la kite g je la Hospital selayang check lg..tp dalam masa tu keadaan ayah makin lemah...dari seorang yg kuat,badan tegap,buat kerja2 kebun kini mula susut,kurus,xlarat nak brjalan,kaki sembab,mata kuning....ya allah nape ngan ayahku ini???kuat nye dugaan mu ya allah...
Sampai je di Hospital Selayang kami terus jupe pakar hati kat sane...bile doc tgk film CT SCAN dr Hospital Serdang doc sahkan kan ayah menghidap KANSER HATI.....ya allah...kanser hati????takutnye aku mase tu....Doc bg date utk buat KIMO patutnye 05/05/09 tp leh lak doc tu postpon date lain...date yg aku rase lame sgt 28/06/09..mmg lame gile..keadaan ayahku semakin lemah+x de energy langsung...leh ke ayah wat KIMO cmni???ntahla...kami 1 family redha + tawakal je..
Sampai la 28/06/09,kami 1 family g Hospital Selayang...ayah terus admitt wad tingkat 8 wad 8D..29/06/09 doc kate leh wat KIMO...tp sebaliknye,bile tgk keadaan ayah makin lemah,umo ayah yg mejangkau 66thn (Bulan 12 ni) doc kate ngan mak aku"MAKCIK,MAKCIK KNE BYK BERSABAR,PAKCIK XLEH WAT KIMO,90% HATI PAKCIK TELAH ROSAK"...Ya allah 90% rosak byk nye...Kami adik beradik hanya mampu berdoa agar ayah cepat sembuh...Kami 1 family ade gak jupe ustaz2 yg pandai berubat ni...Pelbagai cara kami lakukan demi ayah yg kami sayang...
Time ayah sakit ni la ramai lak yg dtg umah jual ubat...Penyakit HATI xde ubat...
Ramai gak jiran2,sedara mara,sahabat handai ayah dtg ziarah ayah..Ade yg cakap "PAKCIK KAT KEDAI LENGANG KALO XDE PAKCIK"ayah aku ni suke wat lawak,mane xnye ramai yg suke kat die...Ade Pakcik yg dtg tu lak cakap"LEK(malik) MASJID DAH KURANG BUDAK DTG SEMBAHYANG JUMAAT DAH"eh nape pulak???Rupenye setiap ari jumaat ayah SEDEKAH DUIT KAT BUDAK2..Baik nye hati ayahku...Ade yg cakap"XPE LEK PENYAKIT NI 1 JIHAD"..
YA allah kembalikan la kecerian di dalam family kami...Kau sembuhkan ayahku,kembalikanla ayahku yg dulu...Berikan la kesabaran,ketenangan kepada ayahku & kami semua utk menempuhi dugaanmu..Bagi IBUku tabahkan hatimu utk menjaga suamimu & anakmu yg sakit..kami adik beradik berdoa agar ibu & ayah sentiasa dilindungi allah & sihat2 selalu..

Ummi admitt wad 6hrs @ Az Zahara,Bangi

02/06/09 - cuak tul aku ngan hubby...aku dh nak bersalin ke ni????sakit bukan kemain lg puyut ku ini...syg ummi,nape la lasak sgt dlm puyut kecik ummi ni!!! padahal ummi baru 34week..nape sakit cmni sgt???

contraction dr baby...peerrhh!!!ummi still leh smilez lg...

patut nye aku due 16/07/09 tp doc kate "saya rase awk bersalin maybe ujung bulan 6 @ awal bulan 7 ni...huhuhu... sume perasaan ade..x sabar + takut pun ade gak...doakn la aku selamat bersalin...
Ya allah permudahkan la urusanku bersalin nnt...amin...

Lame x update...

lame tul x update blog ni...xtau ape nak tulis...hehehe...ekceli aku ni xpandai nak gune blog ni..hehehhe....