Blog Widget by LinkWithin

Thursday, December 31, 2009

:: New Year 2010 ::

2009 Is coming to a close…….Now, we need to face 2010

WISHING YOU & YOUR LOVELY FAMILY

A VERY PROSPEROUS AND


Life is like having a cup of tea.

You sit by the side of the window, lift the cup and take a careless sip,
Only to realize, somebody forgot to put the sugar.
Too lazy to go for it you somehow struggle through the sugarless cup.
Until you discover un-dissolved sugar crystal sitting at the bottom...

---That's Life---

To One and All ! ! ! ! !

Love, peace, happiness, friendship, good health, hope, faith, smile, joy, contentment and succcess.


All the best for year 2010

Best Regards,

Malia Malik




Tuesday, December 29, 2009

:: Cuti-Cuti Malaysia ::

Hari aku baru start keje...La maklumla cuti lama sangat...hehehe 25-29/12/09 aku ngan family hubby balik kampung,Pulau Sebang,Melaka...25-26/12/09 family hubby buat Family Day...Than 27-29/12/09 MIL ajak g PD...waaahhh suke betul anak bujang ku...Mane x nye dpt berendam dalam air banyak...suke la mamat tu...hehehe...Geram je tgk air..."Asal banyak sangat air ni'????hehehe..

** t aku update...

Monday, December 21, 2009

:: Hazly & Shafa Wedd @ UPM ::

Sabtu lepas 19/12/09 g kenduri wedd kawan hubby kat dewan UPM...So layan je la n3 yg xseberapa ni ek....To Hazly & Shafa "Selamat Pengantin Baru"..Semoga kekal ke akhir hayat & berbahagia selalu hendeknye..

Umar wif uncle Hazly & anty Shafa

Hazly & Shafa

Hubby Frenz

Jejaka yg duduk tu "korang bile lg"??

Makan beradab..

Shoot dr jauh je..

Oiii PILOT....bile mau open table ni...Najmi..

Wednesday, December 16, 2009

Sweet Twenty Seven....

Ap Bzday to me...ap bzday to me...hahaha...nyanyi utk sndri....hehhee....today is my bzday....tibe2 dh masuk 27thn...wahhh cepatnye...lg 2thn masuk angka 3 lak...hahaha...Ade yg cakap angka dh beso tp badan tak beso2 gak...hehehe...jelous la tu....x pe maybe pasni beso la tu...

Monday, December 14, 2009

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

Jom join contest dr ibu rifqi ni...hadiah misteri menanti anda!!!
Tarikh tutup : 31 DEC 2009

Nama : Umar Aisy Hamzah B. mohd Syafrul
Umur : 5 bulan

Ape mau????



suke buat muke camni..

suke main buih...pastu buat muke 10sen..

Cam nak senyum tp x nak senyum lak..

Pak Aji yg serius..Be My Buddies..hehehe


Syarat2 adalah seperti berikut...

Be my follower and add my blog kat korangnye list....http://rifqizuhairi.blogspot.com/
Tepek banner yang dicipta khas untuk contest ni kat sidebar korang…
Buat entry tajuk macam entry yang I buat ni..
Contest ini terbuka kepada anak korang yang berusia 1 hari hingga la 3 tahun...
Ini paling wajib ni!!!Sila tepekkan pic sicomel korang dengan wajah yang serius...letak pic yang sangat2 serius je...mesti ada kan...xkan pic masa senyum n sengih je korang simpan...Letak banyak2 pun xpe,nti yg paling serius i akan amik...
Pastu letak la nama penuh anak korang ,tarikh lahir n umur diaorang sekarang...
Make sure ur entry link back to mine..
Tarikh tutup penyertaan before 31st December 2009
Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box...

Thursday, December 10, 2009

:: Wanted ::

Ade sape kenal MOHD AZMI BIN ABDUL AZIZ x?? Die dok kawasan dengkil...Polis sedang cari die ni...Kalo ade sape yg kenal die, boleh terus call pihak polis yg berhampiran...TQ..

kepada name diatas...ko serah je la pada pihak polis...xyahla nak menyorok kat mane2...lambat laun org akan cari ko gak.."sepandai tupai melompat akhir jatuh ke tanah jugak"....waaahhh..

**Kesian kat mangsa rogol aritu...tak pasal2 kes tutup cmtu je..xde dokumen...

***********************************************************************************

Thursday, December 3, 2009

:: Kurang Ajar::

"Mak,malia tak balik lunch tau"...Hj zaini belanje lunch..."Malia nak tau tak?Nape mak?"
"kenal hadi yg jaga lembu tu tak??kenal..."Nape mak"?Bini die meninggal....Innalilla..."Sakit ape mak"??Tak de sakit ape pun...Abis tu??Kene rogol beramai2.....Ya Allah.....sape cakap??Cik ijah dtg umah td...die yg cakap....ooooo...Die keluar nak beli makanan tp tak balik2...ade org jumpe motor die tp tak org...eeemmm....Kate makcik tu kejadian berlaku Hari Raya Haji...Tp mayatnye baru jumpe 2 hari lepas...ya allah...Kejamnye manusia yg bertopengkan setan tu!!!!!..Patut dihukum bunuh je tu...Dah la rogol bini org,membunuh lg tu...ya allah..Ape la salah kakak tu ek???ntahla...

Hadi & wife die ni baik...Arwah ayah memang kenal hadi ni...Die ni orang indo,keje jaga lembu dekat gak la ngan umah mak aku...Anak 2 org..Dua2 lelaki..Hadi ni balik indo...so tinggal la bini ngan anak die sorg kat tempat tu..Dorg ni memang tinggal kat tempat dorg keje...Apela perasan laki die bile dapat tau bini mati kene rogol tu.....ya allah...

Ya allah...kau lindungi keluarga ku,mak ku,adik beradikku,anak2ku,kawan2ku & insan yg lemah ni..Dari malapetaka & kejadian sebegini rupa...Lindungilah kami ya allah..

**Jgn berjalan @ keluar bersendirian.....Pastikan ade org menemani anda..