Blog Widget by LinkWithin

Monday, November 30, 2009

:: Disember ::

Pejam celik,pejam celik dah nak masuk tahun baru...Bulan yg berada di hujung tahun bagi setiap tahun...hehehe..Kenape dinamakan bulan Disember ek??eeemmmm....

Ape yg ade pada bulan Disember ni ek??

03 Dis 1997 = Nur Fatin Afiqah
16 Dis 1982 = Aku ( Normalia )
27 Dis 1944 = Arwah ayah ( Abdul Malik )

Anak perempuan ikut arwah ayah yang lahir pada bulan Disember....hehehe.. Tapi kali ni tak ade celeberate utk arwah ayah..Insya allah bacaan yassin & tahlil kami adik beradik buat utk arwah ayah..

Semoga arwah ayah ditempatkan dalam golongan org2 yg beriman....amin..

Wednesday, November 25, 2009

:: Anak ::

'Eh akak,bile bersalin??..(lama tul aku tunggu jawapan dari kak anje ni) Emmm anak akak dah meninggal la malia....Ya allah tersentap aku sambil peluk umar kuat2...Kenapa kak?Sakit ape?'Doc kate perut baby penuh air...Akak xtaula air tu dtg dari mane....Doc pun xtau...Ni dh masuk kali ke 2 anak akak meninggal..Dulu lahir xde tempurung kepala yg skrg ni lak perut baby penuh dgn air..Anak akak yg meninggal ni dua2 lelaki..''Sabar ye kak...Ujian dari allah..


Friday, November 20, 2009

:: Attend course ::

Customer service excellence

*************************************

Masalahnye aku nak g cos ni....2 ari lak tu...23 - 24/11/09 @ Unikl...2 ari la aku tak balik lunch + main ngan umar...rindunye ummi nnt...

Tompang ning je la....Kak ila tompang!!!!

*****************************************************************************

Wednesday, November 18, 2009

:: Ko memang manusia bertopengkan SETAN ::

"Nape icam x bukak kedai?"?Dah lame ni die x berniaga.....Bisnes die OK wat...
"Aku rase kedai aku ni kene kaco la"...kene kaco???eemmmm....Nape berniaga kat situ?kenapa x cari tempat lain?"eeeemmmm x lame la die berniaga kat situ nampaknye"...betul gak ape yg aku agak....x akan lame die kat situ...eeemmmm...

Abis sume org ko nak kaco hheeehhh.....Ko memang manusia bertopengkan SETAN!!!! x boleh tgk org idup senang dgn bisnesnye....Ape masalah ko ni ha laki bini???KO pandai berubat???Berubat ape???Panggil SETAN ko,soh kaco bisnes org lain...Nape ko ni dengki & busuk ati sangat haa???Ko ingat bisnes ko tu maju sangat la he????Pegi jahanam la ko!!!!Sape yg nak hormat ko laki bini kalo camtu.....Org I*D*N leh la ko nak soh hormat ko.....Ko soh org hormat ko tp perangai ko laki bini pun macam SETAN sape nak hormat ko haaa????

Ko buangla SETAN ko tu jauh2....Jgn la nak musnahkan periuk nasi org lain....Nabi xngaku umat la kalo ko bela SETAN....

Kenape busuk sangat hati ko ni haaa????xboleh ke berniaga same2???buangla SETAN ko tu jauh2...Jgn sampai SETAN ko tu makan ko balik!!!!


Bertaubatla ko laki bini.....Susah bile ko MATI nanti!!!!

AKU BENCI MANUSIA SEPERTI KO!!!!!

Tuesday, November 17, 2009

:: Sekadar Info ::

Info ni aku dapat dari majalah rapi...

Jangan gunakan ketuhar ketika hamil

Adalah sukar utk mempercayai fakta ini tetapi tidak salah jika anda mengambil langkah berjaga2..semasa hamil,elak daripada memasak menggunakan ketuhar gelombang mikro kerana ia boleh memberikan kesan tidak baik terhadap janin yg sedang anda kandung. Ini lebih merbahaya jika ketuhar itu sudah lama @ salah digunakan..Menerusi satu kajian yg dijalankan,Radiasi elektromagnetik yg ada pada ketuhar ini akan merosakkan embrio sehingga membawa kepada masalah keguguran...

So..berhati2lah mengunakan ketuhar jika anda sedang hamil...

**semasa hamil kite perlu beringat ape yg kite buat...

Sunday, November 15, 2009

:: Skype ::

Hahhaha...1 opis (AAD) kene gune SKYPE.....hehehehe...Boss kate senang nnt nak panggil masuk...
Tp memang ramai yg online gune SKYPE ni..Teruja sekejap..sebabnye leh call,video....hehhee...Nak download kat laptop....hahhaha...bertambah3x la lembap laptop ku nnt...

**Hubby.... belilah laptop baru????My bzday is coming....hehehehe

:: Bilo nak kayo ::

Bilo nak kayo ni??? Dok tunggu2 project hubby ni....Masyuk dah masyuk dah...Bilo nak poie Papua new gunie ni???Paspot dah lamo siap....Copekla poie....den xsaba ni ha....

Leh tgk Bling3x depan mato....cam no la rupo bling3x tu ek???? hahahhaha

Sunday, November 8, 2009

:: Ahad 08 Nov 2009 ::

tuttt.tuttt..tuttt......malia ko katne? 'aku kat bukit mahkota..'ko tau x cik enal masuk hospital??eeemmmm hospital...nape???kejut tol aku bile dpt tau pakcik aku admit wad kat hospital serdang..Bile tanye sakit ape.rupe2nye sakit jantung...So petang isnin operate masukkan camera doc nak tgk jantung tu...

Time aku g tgk cik enal kat wad hubby call,hubby kate ade bende nak cakap,aku kate cakap jela...nape..Hubby ni tunggu kat lobby coz jaga umar...budak2 xleh masuk wad CHDW tingkat 4 ni..So tunggu je la kat bawah....Bile dh tgk cik enal aku pun turun bawah cr hubby...Hubby kate Atok Melaka dah tak ade kol 4.30ptg td...tersentap aku dibuatnye..."tipula???"Atok mane ade sakit"padahal atok xsakit pape....

Time raye aritu atok memang xbanyak cakap dari biase....kalo kite orang dtg umah atok mulut atok je bising..tp tahun ni x pulak...Sok Isnin 091109 aku nak balik melaka ziarah atok...

Semoga roh atok dicucuri rahmat & ditempatkan dalam golongan org2 yg beriman...amin.

**selang 40bulan 10hari ayah ku pergi...

Wednesday, November 4, 2009

:: PESAN KAT UMAR ::

Ari2 ummi selalu pesan kat Umar Aisy Hamzah..

Umar aisy jgn nakal2 tau...Umar kene pandai bawak diri tinggal kat umah nenek..Umar jgn nangis tau sayang...Jgn susahkan nenek ye...Umar Aisy kene pandai main sendiri tau...

------------------------------------
Sebabnye

Nenek nak masak...Nenek nak buat keje umah...Nenek kene jaga Pak Long yang sakit..
Ummi ngan Ayah nak g keje...

------------------------------------
Ummi balik keje

Mak kate Umar Aisy baik arini...xnangis...pandai main sendiri...Dah pandai tegur org kalo kite xlayan die...Pandai borak ngan TV hehehe...

------------------------------------
Suke sangat kalo

Umar Aisy suke sangat borak ngan Ayah...Suke sangat main ngan Pak Tih..Suke sangat MANDI...Umar Aisy xtakut air...

--------------------------------------
Marah/mengamuk bile

Bile lambat bagi susu...Bile org cakap Umar busuk...Bile lambat Mandikan Umar...

-------------------------------------
Ummi ingat pesan Arwah Atok Umar..

"Arwah ayah kate"Jaga anak(Umar)baik2..(mimpi sehari lahirkan Umar Aisy Hamzah)..Jaga mak & adik2..Jaga harta bende..Jaga Umah..

-------------------------------------

Arwah Ayah xdapat tgk wajah Umar Aisy Hamzah...Arwah Ayah meninggal 01/07/09..Umar Aisy Hamzah lahir 15/07/09..

**Semoga arwah ayah ditempatkan dalam golongan org yg beriman serta rohnye dicucuri rahmat..