Blog Widget by LinkWithin

Thursday, October 29, 2009

Anakku Ceria Give-Away Contest

Anakku ceria give away contest..
1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.




Tak tau nak letak gambar yg mane satu...Juri pilih la ye yg mane berkenan...

-Gambar 1-


-Gambar 2-

Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya
* 1 Vantage Cookware 3.0L

1.Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja oleh http://jommainkutu.blogspot.com/

BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria






Syarat-syaratnya;
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad...

Tuesday, October 27, 2009

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

ONLINE CONTEST-SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ

bernilai RM50

****************************************

So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Nak try gak la..mane tau rezeki anak bujang sulung ku ini...Anak bujang ku ni susah cikit nak senyum depan kamera...hehehe..Layan je la pic yg ade ni..

Nama : Umar Aisy Hamzah B. Mohd Syafrul
Umur : 3 Bulan

-Gambar 1-
Happy
-Gambar 2-
Sweet

-Gambar 3-

Sweet
-Gambar 4-
ceria
-Gambar 5-
Sweet
Leh x masukkan pic ni???hehehe.. umar berusia 1 minggu..


Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
****************************************
Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.
Ceria kan senyuman tu?

SO apa tunggu lagi??
Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....

****************************************

SO apa tunggu lagi??
Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....
klik sini untuk joint

Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com.

http://smileykidz.blogspot.com/

Thursday, October 22, 2009

LEMARIUMMI COLLECTIONS (LUC) GIVEAWAY

Cantik....

Cantik tudung ni..kaleful lg...Nak try gak mane tau rezeki...hehehe...Tp join last minit ni..xpe ke???eeemmm

LEMARIUMMI COLLECTIONS (LUC) GIVEAWAY


Cara-cara nak join...senang je.

1. Sesapa je boleh join

2. Buat 1 entry berkenaan LUC GIVEAWAY kat blog anda

3. Promote tentang LUC GIVEAWAY ni (pastikan sticky mode dan gunakan tajuk di atas je ye) sehingga 24 Oktober 2009

4. Pastu link kan blog LUC ni kat blog korang

5. Sign up as follower blog LUC

6. And last sekali, tinggalkan nama, email dan tulis komen ek . Senang utk saya link semula ke blog anda semua.

7. Pemenangnya akan dimaklumkan selepas 24 Oktober 2009.

8. Cabutan secara random akan dibuat bagi mengetahui siapa pemenangnya dan akan dilakukan oleh Mr. Z (My dear hubby - yg byk membantu saya)

Thursday, October 15, 2009

::MENU MALAM 131009::STEAMBOT::

Tak tau nak masak ape mlm tu,tengok ade perencah sup steambot tu pun kazen hubby yg bagi sikit soh try la kononnye...Kazen hubby kate die beli perencah tu kat cikgu sek menengah...Yela dh same2 cikgu..So aku try la masak...balik keje singgah giants nilai beli bahan2nye...

Ni lah bahan2 nye..


Perencah sup steambot

Dah siap di rebus bersama sup steambot..

Sup yg sudah d masak

EEmmmm...Noe ready to eat..

Eemmm...hubby kate sedap..hehehe...


Thursday, October 8, 2009

::Wedd Nurul Aina::

Ni pic wedd nurul yg sempat aku upload..layan je la ye...Snap gune HP aku je..

Time bersanding...Nape ngan aida tu??

Time berarak masuk ke dlm dewan...fuhh panas time ni..

Antara kawan ku yg dtg...kiri:Diana,aku&umar,sue&jiha&Nana kakak pengantin..hehehe


Umar & ayah...nape masam je sayang ummi ni..

en emi & en enal..

nana & uncle pet...nape pet diri??

makcik2 ku...

Sape yg make up kan nurul???hehehe ni make up turun menurun...Kimie kajang yg make up kan nurul...Dari cik ita, aku & lani nurul lak....hehehhe..

p/s:Kimie jangan la pence awal...Kimie ni nak pence lg 2thn..Jangan la..

Tak lama lagi kimie kajang akan berada di Bandar Baru Salak Tinggi bersebelahan ngan Perodua..Tahniah kimie..Waahh dah ade 3 cawangan skrg...So,bile nak kawin??hehehe

Tuesday, October 6, 2009

::My Kazen nurul aina wedd 041009::

Xsempat nak download pic wedd my kazen si Nurul ni..Xtaula nak download bile...Laptop buat hal lak adduuusss...T ade mase aku download la pic Nurul ni..So layan jela pic yg ade ni dulu ek...

Nurul Aina..


pose tu penting..

Pada Nana...Nana ko bile lg?Pasni ali lak...Jgn tunggu lame2...

Pada uncle pet...Pet cepatla masuk minang nana tu...umo dh brp dh ni??hehhee

Date:04 Oct 2009
Venue:Bandar Tun Razak,Cheras

Thursday, October 1, 2009

::Semoga rohnya dicucuri rahmat::

Pagi 11.30am perginye seorang insan bernama En Roslan Abd Hamid salah seorang tenaga pengajar di UniKL MIAT..Kejadian berlaku ketika arwah sedang mengajar di dalam kelas subject Avionic akibat serangan jantung..Arwah dikejarkan ke Klinik Kesihatan salak utk mendapat rawatan.Menurut sumber arwah menghembuskan nafas terakhir diklinik tersebut..
Staff & student yg berada di perkarangan pintu kecemasan
Semoga rohnye ditempatkan dalam golongan orang2 yg beriman...Amin..
Photo by: Nik Sulaiman





:: Hanya Ingin Mengingatkan ::

Lima Jenis Racun dan Lima Penawarnya ....
1. Dunia
itu racun, zuhud itu ubatnya.
2. Harta itu racun,
zakat itu ubatnya.
3. Perkataan yang sia-sia itu racun,
zikir itu ubatnya.
4. Seluruh umur itu racun,
taat itu ubatnya.
5. Seluruh tahun itu racun,
Ramadhan itu ubatnya.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda:


Ada 4 di pandang sebagai ibu, iaitu :

1. Ibu dari segala UBAT adalah SEDIKIT MAKAN .
2. Ibu dari segala ADAB adalah SEDIKIT BERBICARA.
3. Ibu dari segala IBADAT adalah TAKUT BUAT DOSA.
4. Ibu dari segala CITA CITA adalah SABAR.

Berpesan-pesanlah kepada kebenaran dan kesabaran.
Beberapa kata renungan dari Qur'an :

Orang Yang Tidak Melakukan Solat:


Subuh : Dijauhkan cahaya muka yang bersinar
Zuhor : Tidak diberikan berkah dalam rezekinya
Asar : Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan
Maghrib : Tidak diberi santunan oleh anak-anaknya.
Isyak : Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya

:: Hanya Ingin Mengingatkan ::

Assalamualaikum ... ....

Kubur Setiap Hari Menyeru Manusia Sebanyak Lima (5) Kali ..

1. Aku rumah yang terpencil, maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.

2. Aku rumah yang gelap,
maka terangilah aku dengan selalu solat malam.
3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu,bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.

4. Aku rumah ular berbisa,
maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawar .
5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir,
maka banyaklah bacaan
'Laa ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah', supaya kamu dapat jawapan kepadanya.