Blog Widget by LinkWithin

Sunday, September 27, 2009

::Aksi Raya Umar ::

Time ni nak g open house umah member ayah umar...So,layan je la pic ni..

Dalam kete kne dok diam2...
si tembam ummi..Be my buddies??

adduuhh silau la ummi...

aaayyooo....asik nak ambik gambo je ummi ni..

layan susu!!

Wednesday, September 23, 2009

::1 Syawal ::20 Sept 009::

OTW balik melaka...X sempat nak snap pic juadah di pagi raye...Layan je la pic anak bujang ku ni...



Umar tgh layan susu ngan Puan ngah die...
OTW balik melaka..Dok diam2 ye...

Wednesday, September 16, 2009

:: Selamat Hari Raya Aidil Fitri ::


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Dari kami Sekeluarga...
:: Acab + Malia & Umar ::

:: Du!t ::

ATM kat Bandar Baru salak KEHABISAN DUIT!!!!!
Gile la...Baik CIMB,BSN,MYBANK,AGRO BANK....
Sume KEHABISAN DUIT!!!!Mane pegi DUIT ni!!!!!

Tuesday, September 15, 2009

:: Titun Time ::

Ni pose si umar tgh titun...hehehe


Kekenyangan pas menyusu

Pas mandi kat umah BBM

hehehe...



Sunday, September 13, 2009

::Baju Raya::

Waaahhh ummi & ayah teruja shopping baju raya tok anak bujang ummi si umar ni..Sampai terlupa nak shopping baju raya tok kami..Memang teruja...kesian x hubby xdpt baju raya lg...hehehe....Sayang jangan jelous...Ummi dpt baju raya dari mak teh Zila...hehehe...Waaahhh Batik Sutera lg...
Sabtu ni kite dating ek sayang...Leh beli baju raya ek..Umar kene tinggal sekejap kat uamh wan ek...Looorr kesian lak kat umar kene tinggal bile ummi ngan ayah nak kuar..Umar sayang kecik lg,lani macam2 penyakit ade...

::Syawal tanpa ayah::

Pagi2 lg dh dengar bunyi mesin rumput.....Selalunye seminggu nak raya ayah sibuk mesin rumput,cat rumah,cari daging dll...sume ayah yg buat...tp sekarang abg & adik aku lak yg ambik alih tugas ayah...sib baik aku ade abg & adik lelaki kalo sume perempuan xtau la...

Rindu ngan arwah ayah...kali ni puasa & raya tanpa ayah..Sedihnyeee...

Semoga roh ayah dicucuri rahmat & ditempatkan dalam golongan orang2 yang beriman...aminn..

...Ayah dlm ingatan kami sume...

::Keje::140909::

Malasnye nak g keje...Dis wik keje pastu cuti raya lak..hehehe....dtg keje jupe kawan2,mintak maaf nak raya pastu sambung cuti..waahhh besh gak ni..Esok aku cuti nak bawak umar g check up...Kene cucuk 2 bln anak bujang aku ni...Sian die...

Umar sayang jangan nangis tau...ummi nak g keje...pandai2 bawak diri ye...Balik ummi bagi upah susu ye..hehehe...Sayang umar..

Wednesday, September 9, 2009

::Umar admitt ward::08092009::

Sayang umi dh bangun...nape sayang penat ye...bile aku angkat je umar dari tido tgk umar dh muntah susu ngan darah..umar ni suke tido meniarap..allah aku panik gile time tu..aku kejutkan hubby...'sayang bangun umar muntah darah ni'...yang aku tau nangis je la...tp aku tgk umar xnangis malah die senyum siap borak lg...nape ni syang?8.00pg terus gerak g az zahrah...yang aku xleh tahan bile umar kne ambik darah..dapat aku rasekan kesakitan tu..yela umar kecik lg,baru sebulan lebih...Doc zaidi kan ni kene admitt ward gak...coz belum ade kes mcm ni lg..

Sampai kat ward umar kene check lg ngan doc nik rose pakar kanak2...Doc nik rose ambik sekali lg sample darah umar..kne cucuk lg anak aku..kali ni tangan belah kanan lak...yela nak masuk air lg...aku ngan hubby nangis je..kesian kat umar..

Still senyum je...

Bile aku tanye doc,doc kate die pun xtau kenape...eemmmm...'maybe saluran makanan umar luka...xpe kite tunggu result darah dulu"kate doc nik rose.then kite tgk dulu najis umar mcm ne..kalo najis die hitam maybe abdomen dalaman umar rosak @ luka...Ya allah anak aku...Hati ibu mana yg xrisau bile tgk anaknye mcm tu...ya allah kau sihatkanla tubuh badan anak ku...


Kesan darah di baju & napkin Umar..

Doc kate umar kene wat ultra sound esok (090909)di KPJ kajang...takut hati & limpah umar rosak...Doc kate umar kene puasa start kol 8.30pg - 10.30pg..alahh kesiannye die..sib baik umar xmeragam nak nyusu..Kol 10pg kami gerak dari az zahrah naik ambulans,merasa gak la naik ambulans siap bunyi lg...wahh teruja jap..umar siap cari ape bunyi tu...hehehe.Sampai je KPJ terus wat ultra sound,aku tanye doc,doc kate alhamdulillah umar xde pape...Sume ok...ya allah...Alhamdulillah anak aku sihat..

Nangis bile nak nyusu je..
Baiknye pose..hehehe
Abis je wat ultra sound kami balik ke az zahrah semula..kalinye ambulans xkuarkan bunyi lak..hehehe...Staff nurse yg follow kami g KPJ td bg report kat Doc nik Rose.Alhamdulillah doc nik rose kate umar xde pape..Abdomen & darah umar sume ok..kuman pun xde dalam darah..Alhamdulillah...Sayang ummi sihat..So umar dah boleh balik umah...

kesiannye...sakit ye sayang....
So umar kene datang az zahrah 150909 utk follow up lg...So ummi yg baru start keje 140909 cuti lg la 150909 tu...hehehehe...Ummi sentiasa doakan anak ummi sihat dan dilindungi allah...amin...

**Nasib baik ade insurans UNIKL,kalo x...xtau la...G gomen la nmpaknye..hehehe