Blog Widget by LinkWithin

Thursday, August 20, 2009

Aku dah jadi Ummi ::15 July 2009::

Saya dh selamat melahirkan anak saya yg sulung....

Alhamdulillah sume selamat...Baru aku tau sakit bersalin camne..selama ni dengar cite org je..hehehehe...bile kene turn aku baruku tau sakitnye cmne...hehehe...

Dalam labour room jam 9.30am


Aku rase sakit kat umah kol 3.00am...Aku still leh tahan lg sakit..kol 5.30am bru aku kejutkan hubby..6.30am kami sampai di az zahrah..kol 8.00am aku b1st jap..kol 8.30am doc pakar dtg check..ok kol 9.30am aku dh berjalan g labour room,doc masukkan air..kol 10am doc pecahkan air ketuban....11.30am aku dh rase sakit sikit2 lg lg la...bidan tu selalu masuk "adik boleh tahan sakit ke?"kalo x tahan sakit boleh ambik epidural'...eeemmm xpe mak cik saya tahan lg ni...start kol 1.30pm contraction dh mula kuat sakit gak la..hehehe...1.45pm aku dh rase nak b*r*k dh..aku sohla hubby panggil makcik bidan td..."makcik wife saya nak b*r*k"..hehehe...Makcik tu dtg je aku ckp"makcik saya nak b*r*k leh g toilet x"??ni bukan nak berak tp baby dh nak kuar...t makcik call doc Fazlina..
2.09pm aku selamat melahirkan baby boy seberat 2.68kg pada 15 julai 2009...Genap 14 hari ayah ku meninggal dunia anak ku pulak lahir ke dunia..Ayah ku meninggalkan kami sume pada 1 julai 2009 hari rabu dan anak ku pulak 15 julai 2009 juga jatuh pada hari rabu..Ramai yg ckp anakku pengganti datuk nye...



5 minit after deliver


Time ni aku bile aku tengok muka anakku mirip arwah ayah...eeemmm...
Aku memang dh plan ngan hubby nak letak nama anak kami Umar Aisy Hamzah...

Thanks to my family & my friend yg dtg visit aku di Hospital...


"Umar Aisy Hamzah permata hati ummi & ayah"










No comments: