Blog Widget by LinkWithin

Monday, June 29, 2009

:: Dah tak de Keje ::

Dah xde keje....Ni la katil jenis play pen yg hubby beli...

Tak sabarnye nak tgk baby tido dlm ni...




:: 270609 :: My Dear Sale ::

Jom beli barang baby...Mydear sale 25/06 - 05/07 kat puchong...

Time aku sampai xla ramai sgt,aku nak balik je dlm kol 12.30pm dh ramai org...Sib baik cepat kuar dr tempat tu..Dah sarat2 pun still nak berjalan lg..hehehehe...


Aku ngan hubby beli mini fan,con4ter n katil jenis play pen tu...Terbang RM250 gak...


:: 260609 :: BERUK ::

Alamak ujan lak pulak...dok tgh leka angkat kain....eemmm...Asal pokok ni goyang semacam je ni??? Alamak...beruk...ape lg aku pun berlari la masuk umah..Aku dlm keadaan 37week ni leh berlari...hehehe...ya allah hanye tuhan saje yg tahu perasaan takut ku time tu...beruk ni suke kat perempuan....mane tak nye beruk jantan tu maunye diR**g*l nye org perempuan...gile S**s gak beruk ni..Time tu sib baik hubby ade kat umah kalo x,xtau la...Yang bangun2 ade beruk kat belakang...Hubby kuar je tgk beruk tu elok je bergesel kat kaki hubby..Jinak lak beruk ni...Rasenye perasaan takut hubby ku ade gak tu..hehehe..Rupenye beruk tu beruk betina..hehehehe...patutla pun...hehehe..
Beruk ni suke lak mkn bulu kat baju hubby ni..die ingat kutu kot..hehehehe...Beruk ni memang jinak la...Rasenye beruk ni terlepas dr jagaan tuan die..Leher beruk ni pun still berantai lg..
Beruk ni suke naik moto rupenye...hehehe...Time ni hubby nak anto beruk ni kat tuan die...leh wat muke sedih lak beruk ni..Kononnye nangis la tu...Rupenye die xnak balik.... Ni la aksi beruk yg merajuk xnak balik...Aku xtau ko nak mkn ape rok"kate hubby...Aku anto ko balik nak??Lawak gile muke beruk ni merajuk....Lastly hubby anto beruk ni kat umah cendawan..Sib baik budak indo yg keje kat umah cendawan tu nak bela beruk ni..kesian ko beruk...


Sunday, June 28, 2009

:: Before Check Up :: 230609 ::



Jom MC'D....hehehehe...cam biasela dah masuk 37 week ni,seminggu skali kne g check up...setiap ari selase kene g az zahra,bangi la check up...naik je level 1 staff nurse ckp doc ade emergency,dlm 4.30pm baru doc ade...xla lame menunggu sgt pun aku dtg kol 3.30pm...1 hrs tu ape lg bodek hubbyla...Baby lapo la yang...hehehe ayat biasela...hehehe...Ape lg jom MC'D la... hehehe...


Hubby order Big Mac,Aku Order double chessburgerla...hehehe..puas aku makan...hehehehe...TQ yang...Kol 4.15pm g az zahra check up baby lak..Alhamdulillah sume sihat...Baby pun sihat...Sayang ummi sihat...alhamdulillah...

Monday, June 22, 2009

:: Stroller,Waiting Time,Pray For Me ::

Ape abg ni asik tolak stroller je ni??? Heran aku tgk hubby aku ni,asik tolak stroller je kejenye...kalo aku balik umah mentua kat sg merab abis di godeknye stroller ngan beg baby..."Nape yang dh xsabar sgt ke"...hehehe...Adik hubby (azfar & zafirah) pun heran tgk abg die ni..Aku lg la rimas tgk...Aku lupe nak ambik pic hubby tolak stroller..hehehe..Hubby leh cakap,'nanti umo baby dh 2 week leh dok dlm stroller la kan yang'??eemmmm...pelik aku..Ntahla...
Sekarang aku tengah menunggu hari je ni..Minggu ni dh masuk 37 week,petang ni lak g check up kat Az Zahra,Bangi then esok kat Klinik Desa Jenderam lak...Aku nak ambik MC awal leh x??penat la sgt2..Bangun pagi je tapak kaki sakit kalo nak memijak...Jari jemari pun sakit kalo nak menggemgam....kalo time tido tu jgn cite la,sume xselese dibuatnye...Ni la dugaan Ibu Peknen kan???Hubby kate ni sume pahala ummi...Time ni la ummi kene byk bersabar...
Hubby doakan ummi selamat ye..Sihat tubuh badan ummi & baby.Permudahkan ummi bersalinkan umar nanti...Ampunkan dosa2 ummi ye..Halalkan makan minum ummi...Doakan ummi ye sayang..

Sunday, June 21, 2009

:: LIVERPOOL ::

Jelousnye hubby dpt bj liverpool mula2...hehehehe....dh la kale bj tu cantik...hhmmm....suke sgt kale bj tu..Adik hubby (ct zafirah) yg belikan..Hubby ni main sarung je bj tu,die xtgk pun saiz bj tu saiz ape,skali pakai mcm sarung nangka...hehehehe...lastly bj tu jd hak milik aku gak...hehehehe...TQ hubby..walaupun murah tp xpe la...silap ari bulan bj tu turun kat anak kami gak..insya allah..hehehe...

Thursday, June 18, 2009

:: WAHAI PEREMPUAN ::

Wonderpets...wonderpets..hye..hye...Ape yg penting???KERJASAMA...KERJASAMA...Tibe2 aku rase nyampah lak dengar perempuan tu nyanyi lagu wonderpets tu...Nyampah tahap gamban dh aku ngan die tu..Die tau ke KERJASAMA tu ape???kalo xtau jgn nyanyai...Takat nyanyi tp xtau makna KERJASAMA xgune wahai perempuan....Sape yg xde KERJASAMA????Cakap xserupa bikin....Buat marah org kat kau je wahai perempuan!!!!Time kau punye keje org ramai tolong tp bile org mintak tolong sekejap punye la banyak alasan yg kau bagi wahai perempuan!!!
X GUNE!!!!

:: Beli Buku ::170609 ::

Semalam aku g check up kat klinik kesihatan salak...Check up dh masuk 36 week..Aduhh sakit2 perut & pinggangku ini...Alang2 aku ambik MC la..Hubby pun MC gak..hehehe...Singgah la PKNS kononnye nak cari barang baby lg hehehe...Hubby melencongla g kedai buku jap...Hubby beli 2 Buah buku...Tp bukan buku cerita la...Layan je tajuk buku ni ek..
Pilihan Nama2 Dalam Islam..


Anakku Soleh,Anakku Cemerlang...
Aku pun lum sempat baca buku ni lg...So layan je la....hehehe...


Sunday, June 14, 2009

Kenduri Kawin @ Dengkil ::150609::

Ni die baby baru Kak Ina Ali....Muhammad Amri baru berusia sebulan...Ahad 150609 makcik kawin anak buah naik buai...Kak ina wat Marhaban tok Amri ni...hehehe...Aku dtg lmbt ckit so xdpt la snap pic marhaban tu...

Ni pic pengantin Baru kite..Dapat snap 2 pic ni je...jadila kan...Selamat pengantin Baru to Marsitah & Husband..semoga kekal ke akhir hayat...amin..




Thursday, June 11, 2009

Dugaan Kami Sekeluarga..


Dugaan yg begitu kuat bagi aku & family ku...Ayah ku sakit....Yang aku lak tgh peknen...ya allah....kuatnye dugaan...ayahku menghidap sejenis penyakit yg belum kami ketahui...setiap 6 bln skali ayahku buat check up bg wanga emas di Klinik kesihatan..mmg ayah ade penyakit kencing manis sbelum ni tp yg herannye nape pulak perut ayah makin besa???...bile tnye doc die kate"BIASE NI PAKCIK,ORG KENCING MANIS MMG MACAM NI"...ye ke cmni????isshhh aku x puas hati terus bawak ayah ke AN NUR..sib baik doc Azman duty pg tu,tnye punye tnye,check punye check,doc Azman kate"ADE BENGKAK DLM PERUT PAKCIK NI"...XPE KITE REFER KE PAKAR...Jupe la Doc Razali yg penah aku jupe sbelum ni...Doc check n buat X-Ray tgk mmg sah bengkak dlm perut ayah...ya allah,nape la doc gomen tu xcheck ayah aku dr awal..padahal sample darah pun dorg ambik...isshhh...xgune!!!

Ayahku waktu sihat...

Doc razali ade bg option nak buat rawatan dimane...either AN NUR @ GOMEN?Lastly kami pakat pilih hospital Serdang,dekat pun dekat gak...lagipun ayah ade pencen..Then pade keesokan arinye aku n hubby anto ayh g hospital serdang...lame tul menunggu...bile dh jupe doc,doc dh check sume badan ayh..doc kate"PAKCIK KAMI TERPAKSA TAHAN PAKCIK DI WAD UTK PEMERIKSAAN LANJUT"...ya allah ayah masuk wad???setau aku ayh xpenah masuk wad sebelum ni..
Nak dipendekkan cerita,bile ayah dh buat X-Ray,Scan n CTSCAN di dapati hati ayh mmg bengkak..bukan takat bengkak je malah ade tompok2 hitam pade hati ayah...ya allah,hati ayhku bengkak n ade tompok2 hitam????sakit ape ni???Then kami diberi appointment utk jupe doc pakar di hospital serdang...Bile jupe Doc Pakar (Doc Narisa) die kate mmg hati ayh ade bengkak & tompok2 hitam..mule2 doc narisa x berani nak cakap penyakit ape depan ayah..berat kot mulut doc tu nak cakap ape sebenarnye penyakit ayh kat kami sume...then doc narisa bagi surat utk refer ke Hospital selayang lak...nape ke sane lak doc???kat sane ade pakar hati leh rujuk terus ke Hospital Selayang...
Macam2 aku pikir,ape sebenarnye penyakit ayah ni???Tapi xpe la kite g je la Hospital selayang check lg..tp dalam masa tu keadaan ayah makin lemah...dari seorang yg kuat,badan tegap,buat kerja2 kebun kini mula susut,kurus,xlarat nak brjalan,kaki sembab,mata kuning....ya allah nape ngan ayahku ini???kuat nye dugaan mu ya allah...
Sampai je di Hospital Selayang kami terus jupe pakar hati kat sane...bile doc tgk film CT SCAN dr Hospital Serdang doc sahkan kan ayah menghidap KANSER HATI.....ya allah...kanser hati????takutnye aku mase tu....Doc bg date utk buat KIMO patutnye 05/05/09 tp leh lak doc tu postpon date lain...date yg aku rase lame sgt 28/06/09..mmg lame gile..keadaan ayahku semakin lemah+x de energy langsung...leh ke ayah wat KIMO cmni???ntahla...kami 1 family redha + tawakal je..
Sampai la 28/06/09,kami 1 family g Hospital Selayang...ayah terus admitt wad tingkat 8 wad 8D..29/06/09 doc kate leh wat KIMO...tp sebaliknye,bile tgk keadaan ayah makin lemah,umo ayah yg mejangkau 66thn (Bulan 12 ni) doc kate ngan mak aku"MAKCIK,MAKCIK KNE BYK BERSABAR,PAKCIK XLEH WAT KIMO,90% HATI PAKCIK TELAH ROSAK"...Ya allah 90% rosak byk nye...Kami adik beradik hanya mampu berdoa agar ayah cepat sembuh...Kami 1 family ade gak jupe ustaz2 yg pandai berubat ni...Pelbagai cara kami lakukan demi ayah yg kami sayang...
Time ayah sakit ni la ramai lak yg dtg umah jual ubat...Penyakit HATI xde ubat...
Ramai gak jiran2,sedara mara,sahabat handai ayah dtg ziarah ayah..Ade yg cakap "PAKCIK KAT KEDAI LENGANG KALO XDE PAKCIK"ayah aku ni suke wat lawak,mane xnye ramai yg suke kat die...Ade Pakcik yg dtg tu lak cakap"LEK(malik) MASJID DAH KURANG BUDAK DTG SEMBAHYANG JUMAAT DAH"eh nape pulak???Rupenye setiap ari jumaat ayah SEDEKAH DUIT KAT BUDAK2..Baik nye hati ayahku...Ade yg cakap"XPE LEK PENYAKIT NI 1 JIHAD"..
YA allah kembalikan la kecerian di dalam family kami...Kau sembuhkan ayahku,kembalikanla ayahku yg dulu...Berikan la kesabaran,ketenangan kepada ayahku & kami semua utk menempuhi dugaanmu..Bagi IBUku tabahkan hatimu utk menjaga suamimu & anakmu yg sakit..kami adik beradik berdoa agar ibu & ayah sentiasa dilindungi allah & sihat2 selalu..

Ummi admitt wad 6hrs @ Az Zahara,Bangi

02/06/09 - cuak tul aku ngan hubby...aku dh nak bersalin ke ni????sakit bukan kemain lg puyut ku ini...syg ummi,nape la lasak sgt dlm puyut kecik ummi ni!!! padahal ummi baru 34week..nape sakit cmni sgt???

contraction dr baby...peerrhh!!!ummi still leh smilez lg...

patut nye aku due 16/07/09 tp doc kate "saya rase awk bersalin maybe ujung bulan 6 @ awal bulan 7 ni...huhuhu... sume perasaan ade..x sabar + takut pun ade gak...doakn la aku selamat bersalin...
Ya allah permudahkan la urusanku bersalin nnt...amin...

Lame x update...

lame tul x update blog ni...xtau ape nak tulis...hehehe...ekceli aku ni xpandai nak gune blog ni..hehehhe....