Blog Widget by LinkWithin

Thursday, December 31, 2009

:: New Year 2010 ::

2009 Is coming to a close…….Now, we need to face 2010

WISHING YOU & YOUR LOVELY FAMILY

A VERY PROSPEROUS AND


Life is like having a cup of tea.

You sit by the side of the window, lift the cup and take a careless sip,
Only to realize, somebody forgot to put the sugar.
Too lazy to go for it you somehow struggle through the sugarless cup.
Until you discover un-dissolved sugar crystal sitting at the bottom...

---That's Life---

To One and All ! ! ! ! !

Love, peace, happiness, friendship, good health, hope, faith, smile, joy, contentment and succcess.


All the best for year 2010

Best Regards,

Malia Malik




Tuesday, December 29, 2009

:: Cuti-Cuti Malaysia ::

Hari aku baru start keje...La maklumla cuti lama sangat...hehehe 25-29/12/09 aku ngan family hubby balik kampung,Pulau Sebang,Melaka...25-26/12/09 family hubby buat Family Day...Than 27-29/12/09 MIL ajak g PD...waaahhh suke betul anak bujang ku...Mane x nye dpt berendam dalam air banyak...suke la mamat tu...hehehe...Geram je tgk air..."Asal banyak sangat air ni'????hehehe..

** t aku update...

Monday, December 21, 2009

:: Hazly & Shafa Wedd @ UPM ::

Sabtu lepas 19/12/09 g kenduri wedd kawan hubby kat dewan UPM...So layan je la n3 yg xseberapa ni ek....To Hazly & Shafa "Selamat Pengantin Baru"..Semoga kekal ke akhir hayat & berbahagia selalu hendeknye..

Umar wif uncle Hazly & anty Shafa

Hazly & Shafa

Hubby Frenz

Jejaka yg duduk tu "korang bile lg"??

Makan beradab..

Shoot dr jauh je..

Oiii PILOT....bile mau open table ni...Najmi..

Wednesday, December 16, 2009

Sweet Twenty Seven....

Ap Bzday to me...ap bzday to me...hahaha...nyanyi utk sndri....hehhee....today is my bzday....tibe2 dh masuk 27thn...wahhh cepatnye...lg 2thn masuk angka 3 lak...hahaha...Ade yg cakap angka dh beso tp badan tak beso2 gak...hehehe...jelous la tu....x pe maybe pasni beso la tu...

Monday, December 14, 2009

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

Jom join contest dr ibu rifqi ni...hadiah misteri menanti anda!!!
Tarikh tutup : 31 DEC 2009

Nama : Umar Aisy Hamzah B. mohd Syafrul
Umur : 5 bulan

Ape mau????



suke buat muke camni..

suke main buih...pastu buat muke 10sen..

Cam nak senyum tp x nak senyum lak..

Pak Aji yg serius..Be My Buddies..hehehe


Syarat2 adalah seperti berikut...

Be my follower and add my blog kat korangnye list....http://rifqizuhairi.blogspot.com/
Tepek banner yang dicipta khas untuk contest ni kat sidebar korang…
Buat entry tajuk macam entry yang I buat ni..
Contest ini terbuka kepada anak korang yang berusia 1 hari hingga la 3 tahun...
Ini paling wajib ni!!!Sila tepekkan pic sicomel korang dengan wajah yang serius...letak pic yang sangat2 serius je...mesti ada kan...xkan pic masa senyum n sengih je korang simpan...Letak banyak2 pun xpe,nti yg paling serius i akan amik...
Pastu letak la nama penuh anak korang ,tarikh lahir n umur diaorang sekarang...
Make sure ur entry link back to mine..
Tarikh tutup penyertaan before 31st December 2009
Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box...

Thursday, December 10, 2009

:: Wanted ::

Ade sape kenal MOHD AZMI BIN ABDUL AZIZ x?? Die dok kawasan dengkil...Polis sedang cari die ni...Kalo ade sape yg kenal die, boleh terus call pihak polis yg berhampiran...TQ..

kepada name diatas...ko serah je la pada pihak polis...xyahla nak menyorok kat mane2...lambat laun org akan cari ko gak.."sepandai tupai melompat akhir jatuh ke tanah jugak"....waaahhh..

**Kesian kat mangsa rogol aritu...tak pasal2 kes tutup cmtu je..xde dokumen...

***********************************************************************************

Thursday, December 3, 2009

:: Kurang Ajar::

"Mak,malia tak balik lunch tau"...Hj zaini belanje lunch..."Malia nak tau tak?Nape mak?"
"kenal hadi yg jaga lembu tu tak??kenal..."Nape mak"?Bini die meninggal....Innalilla..."Sakit ape mak"??Tak de sakit ape pun...Abis tu??Kene rogol beramai2.....Ya Allah.....sape cakap??Cik ijah dtg umah td...die yg cakap....ooooo...Die keluar nak beli makanan tp tak balik2...ade org jumpe motor die tp tak org...eeemmm....Kate makcik tu kejadian berlaku Hari Raya Haji...Tp mayatnye baru jumpe 2 hari lepas...ya allah...Kejamnye manusia yg bertopengkan setan tu!!!!!..Patut dihukum bunuh je tu...Dah la rogol bini org,membunuh lg tu...ya allah..Ape la salah kakak tu ek???ntahla...

Hadi & wife die ni baik...Arwah ayah memang kenal hadi ni...Die ni orang indo,keje jaga lembu dekat gak la ngan umah mak aku...Anak 2 org..Dua2 lelaki..Hadi ni balik indo...so tinggal la bini ngan anak die sorg kat tempat tu..Dorg ni memang tinggal kat tempat dorg keje...Apela perasan laki die bile dapat tau bini mati kene rogol tu.....ya allah...

Ya allah...kau lindungi keluarga ku,mak ku,adik beradikku,anak2ku,kawan2ku & insan yg lemah ni..Dari malapetaka & kejadian sebegini rupa...Lindungilah kami ya allah..

**Jgn berjalan @ keluar bersendirian.....Pastikan ade org menemani anda..

Monday, November 30, 2009

:: Disember ::

Pejam celik,pejam celik dah nak masuk tahun baru...Bulan yg berada di hujung tahun bagi setiap tahun...hehehe..Kenape dinamakan bulan Disember ek??eeemmmm....

Ape yg ade pada bulan Disember ni ek??

03 Dis 1997 = Nur Fatin Afiqah
16 Dis 1982 = Aku ( Normalia )
27 Dis 1944 = Arwah ayah ( Abdul Malik )

Anak perempuan ikut arwah ayah yang lahir pada bulan Disember....hehehe.. Tapi kali ni tak ade celeberate utk arwah ayah..Insya allah bacaan yassin & tahlil kami adik beradik buat utk arwah ayah..

Semoga arwah ayah ditempatkan dalam golongan org2 yg beriman....amin..

Wednesday, November 25, 2009

:: Anak ::

'Eh akak,bile bersalin??..(lama tul aku tunggu jawapan dari kak anje ni) Emmm anak akak dah meninggal la malia....Ya allah tersentap aku sambil peluk umar kuat2...Kenapa kak?Sakit ape?'Doc kate perut baby penuh air...Akak xtaula air tu dtg dari mane....Doc pun xtau...Ni dh masuk kali ke 2 anak akak meninggal..Dulu lahir xde tempurung kepala yg skrg ni lak perut baby penuh dgn air..Anak akak yg meninggal ni dua2 lelaki..''Sabar ye kak...Ujian dari allah..


Friday, November 20, 2009

:: Attend course ::

Customer service excellence

*************************************

Masalahnye aku nak g cos ni....2 ari lak tu...23 - 24/11/09 @ Unikl...2 ari la aku tak balik lunch + main ngan umar...rindunye ummi nnt...

Tompang ning je la....Kak ila tompang!!!!

*****************************************************************************

Wednesday, November 18, 2009

:: Ko memang manusia bertopengkan SETAN ::

"Nape icam x bukak kedai?"?Dah lame ni die x berniaga.....Bisnes die OK wat...
"Aku rase kedai aku ni kene kaco la"...kene kaco???eemmmm....Nape berniaga kat situ?kenapa x cari tempat lain?"eeeemmmm x lame la die berniaga kat situ nampaknye"...betul gak ape yg aku agak....x akan lame die kat situ...eeemmmm...

Abis sume org ko nak kaco hheeehhh.....Ko memang manusia bertopengkan SETAN!!!! x boleh tgk org idup senang dgn bisnesnye....Ape masalah ko ni ha laki bini???KO pandai berubat???Berubat ape???Panggil SETAN ko,soh kaco bisnes org lain...Nape ko ni dengki & busuk ati sangat haa???Ko ingat bisnes ko tu maju sangat la he????Pegi jahanam la ko!!!!Sape yg nak hormat ko laki bini kalo camtu.....Org I*D*N leh la ko nak soh hormat ko.....Ko soh org hormat ko tp perangai ko laki bini pun macam SETAN sape nak hormat ko haaa????

Ko buangla SETAN ko tu jauh2....Jgn la nak musnahkan periuk nasi org lain....Nabi xngaku umat la kalo ko bela SETAN....

Kenape busuk sangat hati ko ni haaa????xboleh ke berniaga same2???buangla SETAN ko tu jauh2...Jgn sampai SETAN ko tu makan ko balik!!!!


Bertaubatla ko laki bini.....Susah bile ko MATI nanti!!!!

AKU BENCI MANUSIA SEPERTI KO!!!!!

Tuesday, November 17, 2009

:: Sekadar Info ::

Info ni aku dapat dari majalah rapi...

Jangan gunakan ketuhar ketika hamil

Adalah sukar utk mempercayai fakta ini tetapi tidak salah jika anda mengambil langkah berjaga2..semasa hamil,elak daripada memasak menggunakan ketuhar gelombang mikro kerana ia boleh memberikan kesan tidak baik terhadap janin yg sedang anda kandung. Ini lebih merbahaya jika ketuhar itu sudah lama @ salah digunakan..Menerusi satu kajian yg dijalankan,Radiasi elektromagnetik yg ada pada ketuhar ini akan merosakkan embrio sehingga membawa kepada masalah keguguran...

So..berhati2lah mengunakan ketuhar jika anda sedang hamil...

**semasa hamil kite perlu beringat ape yg kite buat...

Sunday, November 15, 2009

:: Skype ::

Hahhaha...1 opis (AAD) kene gune SKYPE.....hehehehe...Boss kate senang nnt nak panggil masuk...
Tp memang ramai yg online gune SKYPE ni..Teruja sekejap..sebabnye leh call,video....hehhee...Nak download kat laptop....hahhaha...bertambah3x la lembap laptop ku nnt...

**Hubby.... belilah laptop baru????My bzday is coming....hehehehe

:: Bilo nak kayo ::

Bilo nak kayo ni??? Dok tunggu2 project hubby ni....Masyuk dah masyuk dah...Bilo nak poie Papua new gunie ni???Paspot dah lamo siap....Copekla poie....den xsaba ni ha....

Leh tgk Bling3x depan mato....cam no la rupo bling3x tu ek???? hahahhaha

Sunday, November 8, 2009

:: Ahad 08 Nov 2009 ::

tuttt.tuttt..tuttt......malia ko katne? 'aku kat bukit mahkota..'ko tau x cik enal masuk hospital??eeemmmm hospital...nape???kejut tol aku bile dpt tau pakcik aku admit wad kat hospital serdang..Bile tanye sakit ape.rupe2nye sakit jantung...So petang isnin operate masukkan camera doc nak tgk jantung tu...

Time aku g tgk cik enal kat wad hubby call,hubby kate ade bende nak cakap,aku kate cakap jela...nape..Hubby ni tunggu kat lobby coz jaga umar...budak2 xleh masuk wad CHDW tingkat 4 ni..So tunggu je la kat bawah....Bile dh tgk cik enal aku pun turun bawah cr hubby...Hubby kate Atok Melaka dah tak ade kol 4.30ptg td...tersentap aku dibuatnye..."tipula???"Atok mane ade sakit"padahal atok xsakit pape....

Time raye aritu atok memang xbanyak cakap dari biase....kalo kite orang dtg umah atok mulut atok je bising..tp tahun ni x pulak...Sok Isnin 091109 aku nak balik melaka ziarah atok...

Semoga roh atok dicucuri rahmat & ditempatkan dalam golongan org2 yg beriman...amin.

**selang 40bulan 10hari ayah ku pergi...

Wednesday, November 4, 2009

:: PESAN KAT UMAR ::

Ari2 ummi selalu pesan kat Umar Aisy Hamzah..

Umar aisy jgn nakal2 tau...Umar kene pandai bawak diri tinggal kat umah nenek..Umar jgn nangis tau sayang...Jgn susahkan nenek ye...Umar Aisy kene pandai main sendiri tau...

------------------------------------
Sebabnye

Nenek nak masak...Nenek nak buat keje umah...Nenek kene jaga Pak Long yang sakit..
Ummi ngan Ayah nak g keje...

------------------------------------
Ummi balik keje

Mak kate Umar Aisy baik arini...xnangis...pandai main sendiri...Dah pandai tegur org kalo kite xlayan die...Pandai borak ngan TV hehehe...

------------------------------------
Suke sangat kalo

Umar Aisy suke sangat borak ngan Ayah...Suke sangat main ngan Pak Tih..Suke sangat MANDI...Umar Aisy xtakut air...

--------------------------------------
Marah/mengamuk bile

Bile lambat bagi susu...Bile org cakap Umar busuk...Bile lambat Mandikan Umar...

-------------------------------------
Ummi ingat pesan Arwah Atok Umar..

"Arwah ayah kate"Jaga anak(Umar)baik2..(mimpi sehari lahirkan Umar Aisy Hamzah)..Jaga mak & adik2..Jaga harta bende..Jaga Umah..

-------------------------------------

Arwah Ayah xdapat tgk wajah Umar Aisy Hamzah...Arwah Ayah meninggal 01/07/09..Umar Aisy Hamzah lahir 15/07/09..

**Semoga arwah ayah ditempatkan dalam golongan org yg beriman serta rohnye dicucuri rahmat..


Thursday, October 29, 2009

Anakku Ceria Give-Away Contest

Anakku ceria give away contest..
1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.




Tak tau nak letak gambar yg mane satu...Juri pilih la ye yg mane berkenan...

-Gambar 1-


-Gambar 2-

Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya
* 1 Vantage Cookware 3.0L

1.Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja oleh http://jommainkutu.blogspot.com/

BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria






Syarat-syaratnya;
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad...

Tuesday, October 27, 2009

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

ONLINE CONTEST-SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ

bernilai RM50

****************************************

So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Nak try gak la..mane tau rezeki anak bujang sulung ku ini...Anak bujang ku ni susah cikit nak senyum depan kamera...hehehe..Layan je la pic yg ade ni..

Nama : Umar Aisy Hamzah B. Mohd Syafrul
Umur : 3 Bulan

-Gambar 1-
Happy
-Gambar 2-
Sweet

-Gambar 3-

Sweet
-Gambar 4-
ceria
-Gambar 5-
Sweet
Leh x masukkan pic ni???hehehe.. umar berusia 1 minggu..


Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
****************************************
Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.
Ceria kan senyuman tu?

SO apa tunggu lagi??
Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....

****************************************

SO apa tunggu lagi??
Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....
klik sini untuk joint

Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke smileykidz.photo@gmail.com.

http://smileykidz.blogspot.com/

Thursday, October 22, 2009

LEMARIUMMI COLLECTIONS (LUC) GIVEAWAY

Cantik....

Cantik tudung ni..kaleful lg...Nak try gak mane tau rezeki...hehehe...Tp join last minit ni..xpe ke???eeemmm

LEMARIUMMI COLLECTIONS (LUC) GIVEAWAY


Cara-cara nak join...senang je.

1. Sesapa je boleh join

2. Buat 1 entry berkenaan LUC GIVEAWAY kat blog anda

3. Promote tentang LUC GIVEAWAY ni (pastikan sticky mode dan gunakan tajuk di atas je ye) sehingga 24 Oktober 2009

4. Pastu link kan blog LUC ni kat blog korang

5. Sign up as follower blog LUC

6. And last sekali, tinggalkan nama, email dan tulis komen ek . Senang utk saya link semula ke blog anda semua.

7. Pemenangnya akan dimaklumkan selepas 24 Oktober 2009.

8. Cabutan secara random akan dibuat bagi mengetahui siapa pemenangnya dan akan dilakukan oleh Mr. Z (My dear hubby - yg byk membantu saya)

Thursday, October 15, 2009

::MENU MALAM 131009::STEAMBOT::

Tak tau nak masak ape mlm tu,tengok ade perencah sup steambot tu pun kazen hubby yg bagi sikit soh try la kononnye...Kazen hubby kate die beli perencah tu kat cikgu sek menengah...Yela dh same2 cikgu..So aku try la masak...balik keje singgah giants nilai beli bahan2nye...

Ni lah bahan2 nye..


Perencah sup steambot

Dah siap di rebus bersama sup steambot..

Sup yg sudah d masak

EEmmmm...Noe ready to eat..

Eemmm...hubby kate sedap..hehehe...


Thursday, October 8, 2009

::Wedd Nurul Aina::

Ni pic wedd nurul yg sempat aku upload..layan je la ye...Snap gune HP aku je..

Time bersanding...Nape ngan aida tu??

Time berarak masuk ke dlm dewan...fuhh panas time ni..

Antara kawan ku yg dtg...kiri:Diana,aku&umar,sue&jiha&Nana kakak pengantin..hehehe


Umar & ayah...nape masam je sayang ummi ni..

en emi & en enal..

nana & uncle pet...nape pet diri??

makcik2 ku...

Sape yg make up kan nurul???hehehe ni make up turun menurun...Kimie kajang yg make up kan nurul...Dari cik ita, aku & lani nurul lak....hehehhe..

p/s:Kimie jangan la pence awal...Kimie ni nak pence lg 2thn..Jangan la..

Tak lama lagi kimie kajang akan berada di Bandar Baru Salak Tinggi bersebelahan ngan Perodua..Tahniah kimie..Waahh dah ade 3 cawangan skrg...So,bile nak kawin??hehehe

Tuesday, October 6, 2009

::My Kazen nurul aina wedd 041009::

Xsempat nak download pic wedd my kazen si Nurul ni..Xtaula nak download bile...Laptop buat hal lak adduuusss...T ade mase aku download la pic Nurul ni..So layan jela pic yg ade ni dulu ek...

Nurul Aina..


pose tu penting..

Pada Nana...Nana ko bile lg?Pasni ali lak...Jgn tunggu lame2...

Pada uncle pet...Pet cepatla masuk minang nana tu...umo dh brp dh ni??hehhee

Date:04 Oct 2009
Venue:Bandar Tun Razak,Cheras

Thursday, October 1, 2009

::Semoga rohnya dicucuri rahmat::

Pagi 11.30am perginye seorang insan bernama En Roslan Abd Hamid salah seorang tenaga pengajar di UniKL MIAT..Kejadian berlaku ketika arwah sedang mengajar di dalam kelas subject Avionic akibat serangan jantung..Arwah dikejarkan ke Klinik Kesihatan salak utk mendapat rawatan.Menurut sumber arwah menghembuskan nafas terakhir diklinik tersebut..
Staff & student yg berada di perkarangan pintu kecemasan
Semoga rohnye ditempatkan dalam golongan orang2 yg beriman...Amin..
Photo by: Nik Sulaiman





:: Hanya Ingin Mengingatkan ::

Lima Jenis Racun dan Lima Penawarnya ....
1. Dunia
itu racun, zuhud itu ubatnya.
2. Harta itu racun,
zakat itu ubatnya.
3. Perkataan yang sia-sia itu racun,
zikir itu ubatnya.
4. Seluruh umur itu racun,
taat itu ubatnya.
5. Seluruh tahun itu racun,
Ramadhan itu ubatnya.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda:


Ada 4 di pandang sebagai ibu, iaitu :

1. Ibu dari segala UBAT adalah SEDIKIT MAKAN .
2. Ibu dari segala ADAB adalah SEDIKIT BERBICARA.
3. Ibu dari segala IBADAT adalah TAKUT BUAT DOSA.
4. Ibu dari segala CITA CITA adalah SABAR.

Berpesan-pesanlah kepada kebenaran dan kesabaran.
Beberapa kata renungan dari Qur'an :

Orang Yang Tidak Melakukan Solat:


Subuh : Dijauhkan cahaya muka yang bersinar
Zuhor : Tidak diberikan berkah dalam rezekinya
Asar : Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan
Maghrib : Tidak diberi santunan oleh anak-anaknya.
Isyak : Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya

:: Hanya Ingin Mengingatkan ::

Assalamualaikum ... ....

Kubur Setiap Hari Menyeru Manusia Sebanyak Lima (5) Kali ..

1. Aku rumah yang terpencil, maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.

2. Aku rumah yang gelap,
maka terangilah aku dengan selalu solat malam.
3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu,bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.

4. Aku rumah ular berbisa,
maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawar .
5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir,
maka banyaklah bacaan
'Laa ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah', supaya kamu dapat jawapan kepadanya.


Sunday, September 27, 2009

::Aksi Raya Umar ::

Time ni nak g open house umah member ayah umar...So,layan je la pic ni..

Dalam kete kne dok diam2...
si tembam ummi..Be my buddies??

adduuhh silau la ummi...

aaayyooo....asik nak ambik gambo je ummi ni..

layan susu!!

Wednesday, September 23, 2009

::1 Syawal ::20 Sept 009::

OTW balik melaka...X sempat nak snap pic juadah di pagi raye...Layan je la pic anak bujang ku ni...



Umar tgh layan susu ngan Puan ngah die...
OTW balik melaka..Dok diam2 ye...

Wednesday, September 16, 2009

:: Selamat Hari Raya Aidil Fitri ::


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Dari kami Sekeluarga...
:: Acab + Malia & Umar ::